Heidi fik pludselig travlt med at tage fra Køge til Bornholm: 'I går vidste jeg ikke, jeg skulle deltage'

Heidi fik pludselig travlt med at tage fra Køge til Bornholm: 'I går vidste jeg ikke, jeg skulle deltage'
Heidi Knørr Kessler er streakløber, som går ud på at løbe mindst én mil pr. dag. Det har hun nu formået at gøre i 220 dage i træk. Lørdag deltog hun i Salomon Hammer Trail, hvor hun fik løbet otte kilometer.
| ABONNENT | 8. MAJ 2021 • 16:02
Af:
Jesper Gynther (tekst
foto)
| ABONNENT
8. MAJ 2021 • 16:02

LØB

Spontan og impulsiv er to ord, som man nok godt kan putte på 50-årige Heidi Knørr Kessler fra Køge. I hvert fald var der ikke meget betænkningstid, da hun i går aftes klokken 20 så et opslag på facebook fra hendes løbetræner, som spurgte, om der var én, som havde lyst til at tage med til Bornholm for at løbe Salomon Hammer Trail.

Hun takkede straks ja til tilbuddet, og så tog hun ellers til Køge Stadion og fik en lyntest inden testcenterets lukketid, og så hoppede hun med på færgen, som sejlede fra Køge Havn lige efter midnat.

– Det var lidt en pludselig indskydelse. Sådan kan man jo nogle gange får en surpriseweekend, som man ikke lige havde forventet, at man skulle have, siger hun.

– Og så tænkte jeg bare, at det her kunne være sjovt at prøve, siger hun til Bornholms Tidende, kort før hun lørdag formiddag skal ud på løbets otte kilometerdistance.

Håber på adrenalinkick

Det er ikke første gang, at Heidi Knørr Kessler deltager i et løb på Bornholm. Hun er nemlig for nylig begyndt at løbe trailløb for sjov, og i april deltog hun i Viking Atletiks Cross Island Bornholm-løbet, men hun forventer, at Tejn IF's Hammer Trail-løb bliver noget hårdere, da der er flere stigninger.

– Jeg skal nok klare den, men udfordringen er klipperne, for der er ikke så mange klipper i Køge, siger hun.

Hvad er dine forventninger til løbet?

– Jeg forventer at få en spændende tur, og jeg forventer også, at jeg bliver lidt mere mudret, end jeg gjorde, sidst jeg var herover. Og så forventer jeg egentlig, at jeg bare får det der adrenalinkick, som det giver, når man kommer ud at løbe, og at man får udfordret sig selv på noget, som ikke er inden for ens komfortzone, siger hun og fortæller, at hun skal følges ad på ruten sammen med sin løbetræner, Annemette Lindgaard.

Derudover har hun ikke andre planer med dette Bornholm-besøg udover at tage et smut forbi Hammershus, da hun mandag skal på arbejde igen på Sjælland.

Har løbet 220 dage i træk

Hvad er historikken med dig og løb?

– Jeg startede for ti år siden, og da jeg havde løbet mit syvende halvmaraton i 2016, gad jeg ikke mere. Men så startede jeg her i efteråret med at løbe i den lokale løbeklub, der hedder Løb med i Køge, for at have nogen at løbe sammen med.

– Og så kom jeg med i en oktoberchallenge, hvor man skulle løbe hver dag i hele oktober måned. I starten tænkte jeg, at det kan man sguda ikke. Man kan ikke løbe hver dag, det er jo urealistisk, hvordan får man tid til det?

– Men det gør man egentlig ved at prioritere det, fordi man skal jo bare mindst løbe 1 mil. Nogle gange løber jeg længere distancer. Måske en til to gange om ugen løber jeg 10 eller 20 kilometer, men ellers løber jeg kun den der 1 mil, som jo er 1,6 kilometer, så det er jo ikke så meget, siger hun og afslører, at hun nu har klaret mindst én mil pr. dag i 220 dage i træk.

Hvad har fungeret for dig, siden du holder streaket?

– Jeg plejer at stå op om morgenen og så tage løbetøjet på. Hvis man kun skal løbe 1 mil, så tager det jo faktisk kun de der 10-12 minutter, og så hopper jeg i bad bagefter, og så har jeg klaret det for den dag. Når du gør det først på dagen, så behøver du ikke tænke mere på det. Og når jeg løber længere, så løber jeg som regel i weekenden eller om aftenen, og så løber jeg fast om onsdagen med Annemettes løbehold.

Hvad er fedt ved at løbe hver dag?

– Det er dejligt at komme ud og få den motion hver dag og mærke vind og vejr, for man kommer jo til at løbe, uanset om det regner eller sner, eller det er solskin.