Anders arbejder til daglig med at lindre andre folks smerte. Lørdag udsatte han sig selv for 50 km 'smertefuld bevægelse'

Anders arbejder til daglig med at lindre andre folks smerte. Lørdag udsatte han sig selv for 50 km 'smertefuld bevægelse'
Efter løbet var der en velfortjent frokost til løberne. Her ses 28-årige Anders Telling, som kom i mål som den første fra medarbejdergruppen i klinikken Smertefri Bevægelse fra Aarhus.
| ABONNENT | 8. MAJ 2021 • 17:55
Af:
Jesper Gynther (tekst
foto)
| ABONNENT
8. MAJ 2021 • 17:55

LØB

I lørdags deltog en medarbejderflok fra den aarhusianske klinik Smertefri Bevægelse i løbet Salomon Hammer Trail, der fandt sted på og ved Hammerknuden. 28-årige Anders Telling var den første af kollegaerne, som kom i mål på 50 kilometerdistancen efter syv timer, 38 minutter og 48 sekunder, og han erkendte, at Tejn IF's trailløb trak tænder ud.

– Det er lang tid at være i gang, og det var i hvert fald pissehårdt. Man kunne virkelig mærke bakkerne i benene, specielt når det skulle gå nedad faktisk. Der gjorde det ondt i knæene. Men det var virkelig en fed og flot tur og megafed rute, så det var virkelig en fornøjelse, siger han.

Det lyder som en ret lang tur, 50 kilometer. Hvordan var det for dig?

– Jo, det er meget langt. Jeg har aldrig løbet så langt før. Det længste løb, jeg har løbet, var 21 kilometer, så det her er noget længere. Det tager lang tid. 

Hvordan kan det være, at I fra Smertefri Bevægelse fik lyst til at give jer i kast med Hammer Trail?

– Det var faktisk, fordi vi på arbejdet kom til at snakke om, at det kunne være sjovt at løbe et maraton. Og så var der en, der sagde: "Hvorfor vil I kun løbe et maraton, vi kan jo løbe 50 kilometer herover på Bornholm." Og så aftalte vi at gøre det.

– Vi har løbet sammen siden november, og jeg har gået til crossfit førhen og gået meget op i det, men vi havde lige en udfordring, vi skulle prøve i firmaet. Vi er en masse unge gutter, så det skulle lige prøves af.

Var det her løb så også smertefri bevægelse?

– Nej, det var det ikke. Det var smertefuldt bevægelse det her, hehe, griner han.

Afviser ikke nyt smertehelvede

Medarbejdergruppen kom til Bornholm i torsdags og boede på Ryttergården, men desværre er der ikke mulighed for at blive særlig lang tid efter løbet, da smerteklinikkens fitnesscenter genåbner på mandag. 

Vender du tilbage til det her løb igen?

– Det kunne godt være, men det var nu planen, at vi skulle prøve det én gang, og så var det det. Men det kunne sagtens være, at vi har fået smag for mere. Jeg glæder mig til at høre, hvordan de andre har det, når de kommer ind. Om alle er lige opstemt over løbet, siger Anders Telling.

Tror du nogensinde, du kommer til at løbe så lang en distance igen?

– Det kan da godt være. Lige nu tænker jeg, at der skal gå noget tid, men det kunne da godt være, at det kom på tale på et tidspunkt. 

Havde du regnet med at blive den hurtigste af jer på arbejdspladsen?

– Nej, jeg havde faktisk ikke regnet med, at det blev sådan splittet op, men det er jo svært at vide. Den første runde løb vi sammen, og den næste runde splittede vi op, og det er jo svært at forudsige, hvordan det lige går for folk. Der kan være maveproblemer, og alle mulige andre problemer på sådan en tur. 

Har du prøvet at løbe om natten før?

– Vi har øvet det en enkelt gang lige for at prøve det med pandelampen og sådan noget. Det var faktisk ikke så stort et problem, fordi vi var så mange. Vi var jo 70 på vores heat, så vi var så mange, der lyste det hele op, så det var meget fedt, og man kunne sagtens undgå at snuble. Det var så fint.