Hasle er bornholmsmestre: 'Det gør hele byen stolt'

Euforien var stor, da Hasle for første gang i 16 år vandt det lokale mesterskab. Video: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 15. JUN 2022 • 21:56
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
15. JUN 2022 • 21:56

For første gang siden 2006 har Hasle vundet Bornholms bedste herrerække i fodbold. Titlen kom i hus onsdag aften, hvor Hasle vandt over Viking, og dermed ikke længere kan indhentes i slutspillet. 

Efter at have ført Bornfiber Ligaen hele sæsonen, er titlen nu endelig kommet i hus. Det skete på næstsidste spillerunde, hvor Hasle på udebane mødte de forsvarende mestre fra Viking. Med en sejr kunne Hasle ikke længere indhentes, og spillerne i blåt skuffede ikke de mange fans, som havde taget turen til Rønne Stadion Nord.

Allerede efter otte minutter bragte Mads Pedersen Hasle foran 1-0, og kort før pausen øgede Jonas Pedersen føringen til 2-0. Viking forsøgte at presse på for en reducering, og selvom de var en mand i overtal i kampens sidste ti minutter, da Jonas Pedersen fik et gult kort for film, så lykkedes det aldrig at bringe spænding ind i opgøret. 

Kampen sluttede 2-0 til Hasle, som dermed kan fejre sit første mesterskab siden 2006.

– Jeg er glad på spillernes vegne, siger cheftræner Mathias Jensen.

– Næsten alle sammen kommer jo fra Hasle og bor i Hasle og har spillet ungdomsfodbold i Hasle. De har ikke prøvet at vinde et mesterskab før, hverken som børn eller voksne, så jeg er glad på deres vegne, det er det, der fylder mest. 

Hvad betyder det for klubben at vinde bornholmsmesterskabet?

– Det gør jo hele byen stolt, for det er ikke noget, der sker særligt tit. Det giver noget til hele byen, og det kan man også se på de tilskuertal, vi har, siger han og oplyser, at der nu er omkring 200 tilskuere til hver hjemmekamp, hvor der var omkring 30-40 stykker, da han overtog trænerposten i Hasle i foråret 2021.

Cheftræner Mathias Jensen får en særlig hyldest. Video: Jesper Gynther

Har troet på det hele vejen

Også anfører André Kahlenberg mener, at mesterskabet betyder meget for klubben og for byen Hasle.

– Vi er selvfølgelig rigtig glade på holdets og byens vegne, for det er nogle år siden, at der har været et mesterskab i Hasle, siger han og fortæller, at klubben har kæmpet med om titlen de seneste fire sæsoner, og derfor er det en forløsning, at det endelig lykkes at vinde guldet.

Hvad betyder titlen for dig?

– Jamen, det betyder selvfølgelig meget, for mange af dem jeg så op til, da jeg var lille knægt, det var jo bornholmsmestrene. Så personligt, når man kommer fra Hasle og har været en del af Hasle i mange år, er det selvfølgelig en kæmpe ære at få lov til at prøve det også med Hasle, fortæller André Kahlenberg, som tidligere har prøvet at vinde Bornholms bedste fodboldrække med andre hold.

Var du nogensinde i tvivl om, at den ville ende hos jer?

– Jeg synes, vi har været godt kørende. Der har selvfølgelig været nogle udsving en gang imellem, hvor vi ikke har haft et super overtag. Men vi har haft resultaterne med os, og vi har jo haft et pænt forspring hele vejen igennem. Men matematisk har det ikke været sikkert før nu, og som jeg har sagt før, så er Bornholmsserien (Bornfiber Ligaen, red.) en turnering, hvor alle hold kan slå alle. Så alt kunne ske, men vi har troet på det hele vejen igennem.

For mange af spillerne er det første gang, de har prøvet at vinde mesterskabet. Video: Jesper Gynther

Skal spille i Københavnsserien

Selvom titlen nu er i hus, så kommer den store fejring først til at ske om nogle dage. På lørdag klokken 15 skal sæsonens sidste kamp spilles på hjemmebane mod Nexø, og derefter starter festen.

– Så tror jeg, at vi skal fejre det godt og grundigt, siger André Kahlenberg.

Når festen er overstået, så går forberedelserne til næste sæson i gang. Her venter en stor udfordring, da Hasle har valgt at takke ja til at rykke op i Københavnsserien, hvor blandt andet NB Bornholm huserer.

– Det er en udfordring, vi glæder os til, og som vi kommer til at tage op, siger anføreren.

Cheftræneren er da også allerede gået i gang med at tænke på den nye sæson.

– Det startede jeg på for fem minutter siden, siger Mathias Jensen kort efter slutfløjtet mod Viking.

– Nu skal vi fejre det her, og så skal vi arbejde hårdt på at kunne lykkes også i næste sæson, så vi ikke bare bliver et hold, der kommer op og ned igen. Vi skal blive i rækken, så det skal vi arbejde hårdt på, siger han og fortæller, at mesterskabet også betyder noget for ham personligt.

– Det giver mig noget i forhold til, at jeg syntes, mine sidste par måneder i RIK (hvor han var træner indtil efteråret 2020, red.) var rigtig kedelige. Så min tur med Hasle har været også personligt rigtig fint, så jeg er glad for at kunne komme tilbage på sporet, kan man sige.

Midtbornholm vandt forgæves

Hasles nærmeste forfølger, Midtbornholm, var også i aktion onsdag aften. Midtbornholm vandt hele 4-0 på udebane over Nexø, men da holdet har fire point op til Hasle med kun én kamp tilbage af sæsonen, kan forspringet ikke indhentes.

Stillingen før sidste spillerunde ser således ud:

Hasle 24 point
Midtbornholm 20 point
Nexø 11 point
Viking 10 point
Knudsker 0 point