Fodbold: RIK leverer stor overraskelse i pokalturneringen

Kjeld Lundbæk
Journalist
NOTITS | ABONNENT
3. MAJ 2022 • 21:37

Charmen ved pokalfodbold er, når favoritterne må ned med nakken. I første af Sydbank Pokalen var det RIK, der stod for den store overraskelse.

Rønne-mandskabet vandt nemlig på udebane over Midtbornholm med 3-1.

Midtbornholm har ellers spillet godt og fået mange sejre i foråret og ligner en af favoritterne til at vinde mesterskabet i Bornholms bedste fodboldrække, Bornfiber Ligaen, mens RIK skal koncentrere sig om at undgå nedrykning til Serie 1.

I tirsdagens øvrige pokalkampe var resultaterne mere efter bogen. KS-mandskabet fra NB Bornholm vandt på udebane 4-0 over Knudsker, mens Hasle på eget græs slog Viking med 4-1.

Dommeren delte vandene

RIK satte Midtbornholm under pres allerede fra kampens start, idet Dan Dellgren og Peter Kibenich bragte gæsterne foran med 2-0 indenfor de første ti minutter. Først midtvejs i 2. halvleg reducerede Frederik Lund Koefoed til 1-2, men nærmere kom hjemmeholdet ikke sejren trods en klar overvægt i både spil og chancer. Kort før tid øgede Sarfran Kursersen tværtimod RIK-føringen til 3-1.

Midtbornholm var tydeligt utilfredse med dommer Louise Mikkelsen, der var sendt i byen uden linjedommere. Det forstod man dog ikke helt i RIK-lejren.

– Jeg synes, hun dømte godt. Midtbornholm brokkede sig en del, fordi de mente, at vi trak tiden. Men vi spillede bare på rutinen. Sådan er pokalfodbold, grinede RIK-veteranen Dan Dellgren efter kampen.

To gavmilde forsvar

Det var to hold i foræringshjørnet, der indtog Hasle Stadion. Allerede efter fem minutters spil blev en helt fri Thorbjørn Mikkelsen fældet af Viking-målmand Mathias Andersen, og så kunne anfører André Kahlenberg sikkert sparke hjemmeholdet foran med 1-0.

Kort efter sparkede en Viking-forsvarer helt ved siden af bolden i eget straffesparksfelt, hvorefter Thorbjørn Mikkelsen lige så nemt kunne gøre det til 2-0.

I det 13. minut var den ellers pålidelige Hasle-målmand Mathias Møller i foræringshjørnet. Frederik Kongensgaard fyrede af fra en spids vinkel, og på forunderlig vis fik Hasle-keeperen fumlet bolden ind over målstregen. Så var hjemmeholdet kun foran med 2-1.

Midtvejs i 1. halvleg kom hjemmeholdet dog igen foran med to mål, da et frisparksindlæg fra Thobiaz Hansen snittede en Viking-spiller og totalt udplacerede Mathias Andersen i Viking-målet.

Mere blev der ikke scoret i den underholdende 1. halvleg, men Viking var tæt på at udligne til 3-3. Rasmus Truelsen ramte stolpen efter masser af klumpspil, og kort før pausen misbrugte Jimmie Larsen et straffespark.

Gassen gik noget af begge hold i 2. halvleg. Der var dog aldrig tvivl om Hasle-sejren. Efter en halv times spil var det Jonas Pedersen, der sørgede for slutresultatet 4-1.

Total NB-dominans

På Rønne Stadion Syd var der tale om total Nexø-dominans i opgøret mellem Knudsker og NB Bornholm. Gæsterne fra Københavnsserien havde vel bolden 80 procent af tiden, men det kneb med at komme frem til en de afgørende chancer på en aften, hvor flere af holdets profiler ikke fik fuld spilletid.

Det begyndte ellers godt for NB Bornholm. Allerede efter tre minutters spil slap Rasmus Kristensen fri af offside-fælden, og så var Nexø-mandskabet foran med 1-0.

Først efter et kvarters spil af 2. halvleg det næste mål – og der skulle et straffespark til, før Nicolai Olsen kunne øge NB-føringen til 2-0.

Så kom hurtigløberen Nikolaj Madsen på banen, og så begyndte det endelig at ske noget for NB Bornholm. Tre mand fik frit løb mod mål, da Nikolaj Madsen scorede til 3-0, og kort før tid scorede NB-angriberen også til 4-0 efter et virkelig flot gennemspillet Nexø-angreb.

Nyker skal til Svaneke

Den fjerde og sidste kamp i første runde af Sydbank Pokalen spilles torsdag aften, hvor serie 1-mandskabet fra Svaneke skal prøve kræfter med bundholdet i Bornfiber Ligaen, Nyker. Kampen spilles klokken 18.

Kampfakta: Knudsker – NB Bornholm