Du kan stemme: Hvem er årets leder?

Du kan stemme: Hvem er årets leder?
NYHED | ABONNENT | 13. JAN 2023 • 21:00
NYHED | ABONNENT
13. JAN 2023 • 21:00

Bornholms Tidendes sportspriser 2022 skal snart uddeles, og nu er vi klar til at præsentere de nominerede. Lederprisen skal afgøres mellem Torben Larsen, Jan Eggertsen og Michael Mortensen, og det er læserne, der afgør, hvem der skal have prisen.

 

Den bornholmske sportsscene er siden 1970 blevet hyldet af Tidende, og det sker igen i år i samarbejde med TV 2/Bornholm.

Det hele kulminerer med sportsshowet den 3. februar, hvor de tre priser – sportsprisen, talentprisen og lederprisen – uddeles. Først skal vi dog have nogle nominerede, og de seneste måneder har vi givet jer læsere muligheden for at indstille lige netop den sportsudøver eller leder, som I mener fortjener at blive nomineret.

I alt 24 ledere og atleter blev indstillet, og nu har en komité, bestående af Karen-Margrethe Hansen Bager fra DGI Bornholm, Hardy Jensen fra TV 2/Bornholm samt Nanna Krogh og Kjeld Lundbæk fra Tidende, skåret feltet ned til tre nominerede i hver af de tre kategorier.

 

 

Brug din stemme

Modsat sports- og talentprisen, der udnævnes af juryen, så er det jer læsere, der skal bestemme, hvem årets leder skal være. Det foregår via en sms-afstemning, som TV 2/Bornholm står for.

Send en sms med TVB 1 til 1231 for at stemme på Torben Larsen
Send en sms med TVB 2 til 1231 for at stemme på Michael Mortensen
Send en sms med TVB 3 til 1231 for at stemme på Jan Eggertsen


Husk mellemrummet mellem koden og tallet for din kandidat.
Det koster almindelig sms-takst at afgive sin stemme. Man kan afgive op til fem stemmer pr. telefonnummer. Fortrydelsesret fraskrives.
Afstemningen blev åbnet fredag aften den 13. januar klokken 21.00, og man stemme indtil fredag den 3. februar klokken 20.15.

 

 

De nominerede til Bornholms Tidendes Lederpris 2022 er:

 

 

Torben Larsen, Bornholms Motor Sport

– Utrættelig, entusiatisk og stædig er de nøgleord, der kendetegner Torben Larsen bedst – og det smitter i den grad af på de øvrige frivillige i sporten.

Dansk Automobil Sports Union (DASU) har med disse ord indstillet formanden for Bornholms Motor Sport, Torben Larsen.

2022 var et stort år for Torben Larsen, der efter en lang og hård kamp endeligt kunne indvie Bornholms Motor Sports egen folkeracebane på Bolbyvej i Klemensker. Og netop indvielsen af Bolbybanen spiller en stor rolle i nomineringen af Torben Larsen.

– Det er lykkedes Torben, i et godt samarbejde med regionskommunen, politikere og embedsfolk og andre instanser, at føre Bornholms Motor Sport frem til det nu permanente anlæg og den første DM-afdeling på øen, som blev afviklet i forbindelse med banens indvielse, skriver DASU i indstillingen.

Også Kim Mortensen har indstillet BMS' formand.

– Mange andre foreningsledere ville for længst være løbet skrigende bort. Til trods for de mange besværligheder, projektet blev mødt med, holdt klubben begejstringen og humøret højt og troede hele tiden på, at det nok skulle lykkes, skriver Kim Mortensen.

Bolbybanen blev officielt indviet den 16. juli, hvor blandt andre racerkøreren Jan Magnussen var til stede.

– Jeg har altid været en kæmpe fan af umulige, store drømme. Det er fantastisk, at der findes sådan nogen som jer. Nu skal vi fandeme ud at køre, sagde Jan Magnussen i sin tale i forbindelse med indvielsen.

 

 

Jan Eggertsen, Poulsker IF

– Siden 2013 har Jan siddet i hovedbestyrelsen som kasserer og formand. I alle år har han gjort foreningen større ved at være lyttende for nye forslag og tiltag, og han har givet trænere, ledere og udvalg et ansvar og frihed til at udfolde deres idræt.

Sådan begrunder tidligere formand i Poulsker IF, Flemming Mortensen, nuværende kasserer Pia Gad og næstformand Trine Dahl Mattebjerg deres indstillingen af Jan Eggertsen.

I 2022 blev en af Jans store drømme for foreningen realiseret, da Poulsker IF fik deres eget motions- og fitnesscenter. Det blev indviet den 27. august og har allerede opnået over 180 medlemmer. Det bliver der også lagt vægt på hos de to tidligere PIF-formænd Mogens og Filip Jensen samt PIF-medlem Breno Thorsen, der også har indstillet Jan Eggertsen.

– Jan har været den helt store drivkraft bag etableringen af fitnesslokalerne. Han har brugt mange frivllige timer, været utrættelig og med stædighed fået økonomi og det hele på plads. Sådan, lyder det i indstillingen, der bakkes op af Flemming, Pia og Trine.

– Vi mener, at Jan fortjener et kæmpe skulderklap for sit engagement. Med sin frivillighed har han været med til at udvikle Poulsker Idrætsforening med en endnu en idrætsgren. Denne udvikling er til stor glæde og gavn for mange nye medlemmer, der mødes om idrætten.

Jan Eggertsen har været formand for Poulsker IF i mere end 10 år og beskrives som en arbejdshest, der altid går forrest.

 

 

Michael Mortensen, Viking Rønne Håndbold

– Michael har de seneste 15 år været en af håndboldens ildsjæle på trænerposten i bornholmsk håndbold. Michael er vellidt i alle haller rundt om på øen og er kendt for at være 100 procent engageret i sin træner/ledergerning.

Ordene kommer fra Brian Frost fra Viking Rønne Håndbold, der har indstillet træneren for Viking Rønnes håndboldherrer, Michael Mortensen.

Træneren var først med til at sikre kvindeholdet oprykning til kvalifikationsrækken, og efter sommerferien har han overtaget hvervet hos herrerne, der ligeledes er oprykkere i kvalifikationsrækken. Her er det indtil videre gået over forventning, hvor holdet blandet sig i toppen til trods for den hårdere modstand. Men det er langtfra kun resultater, der har fået Brian Frost til at indstille Michael Mortensen til lederprisen.

– Gennem de senere år har Michael sikret, at både dame- og herrekampe har været at finde i hallen hver anden søndag, hvilket har en kæmpe betydning for rækkerne under seniorhåndbolden. Ungdomsholdene er nemlig fødekæden for at kunne bevare seniorhåndbolden på Bornholm, skriver Brian Frost.

Ungdomshåndbolden er i det hele taget et vigtigt parameter for Michael Mortensen, der heller ikke er bleg for at trække unge spillere op på seniorholdene og udvikle dem, bemærker Brian Frost.

– Bornholmsk håndbold kan glæde sig over at kunne trække på en træner/leder som Michael Mortensen. Uden en ildsjæl som ham, ville håndbolden på Bornholm være udfordret.

 

Tidende ønsker alle tre tillykke med nomineringen til Bornholms Tidendes Lederpris 2022.