De største talenter kæmper om pris

NYHED | ABONNENT | 14. JAN 2023 • 15:30
NYHED | ABONNENT
14. JAN 2023 • 15:30

Bornholms Tidendes sportspriser 2022 skal snart uddeles, og nu er vi klar til at præsentere de nominerede. Talentprisen bliver i år en dyst mellem en svømmer, et fodboldhold og en cykelrytter.

 

Den bornholmske sportsscene er siden 1970 blevet hyldet af Tidende, og det sker igen i år i samarbejde med TV 2/Bornholm.

Det hele kulminerer med sportsshowet den 3. februar, hvor de tre priser – sportsprisen, talentprisen og lederprisen uddeles. Først skal vi dog have nogle nominerede, og de seneste måneder har vi givet jer læsere muligheden for at indstille lige netop den sportsudøver eller leder, som I mener fortjener at blive nomineret.

I alt 24 ledere og atleter blev indstillet, og nu har en komité, bestående af Karen-Margrethe Hansen Bager fra DGI Bornholm, Hardy Jensen fra TV 2/Bornholm samt Nanna Krogh og Kjeld Lundbæk fra Tidende, fundet frem til tre nominerede i hver af de tre kategorier.

Her vil vi præsentere de nominerede til Bornholms Tidendes Talentpris 2022.

 

 

Ida Sohn, svømmer

– Talent er at have evne, vilje, styrke, motivation samt støtte fra baglandet til at gå "all-in". Ida besidder det hele.

Sådan indleder tidligere træner og nuværende official ved svømmestævner, Jane Steen, sin indstilling af den 14-årige Ida Sohn. Svømmeren, der er medlem af Rønne Svømmeklub, opnåede mange fornemme resultater i 2022, og hun lagde ud med at hive to medaljer med hjem fra DM Årgang Kortbane. Her blev det til sølv i 100 meter ryg og bronze i 50 meter ryg, og et par måneder senere strøg hun helt til tops ved de Østdanske Årgangsmesterskaber i 200 meter ryg og 200 meter medley. Højdepunktet kom dog i starten af juli måned, da Ida Sohn ved DM på langbane for årgangssvømmere vandt guld i 200 meter ryg og sølv i 100 meter ryg.

I august rykkede svømmeren op i juniorrækken, hvor hun nu skal dyste mod piger, der er to år ældre, men det forhindrede hende ikke i at svømme sig i flere finaler, da der blev afholdt DM for juniorer på kortbane. Udover de mange flotte resultater, er Ida Sohn også et stort aktiv for Rønne Svømmeklub, hvilket Jane Steen også beskriver i indstillingen.

– Ida er med sin begejstring, sit altid gode humør og glade smil en gevinst for svømmeklubben, hvor hun er god til at tage sig af de yngre konkurrencesvømmere, som ser op til hende.

For hovedpersonen selv er ambitionerne ikke til at tage fejl af, hvilket Ida Sohn tidligere har udtrykt i Tidendes spalter.

– Jeg har jo store drømme, og jeg vil gerne til OL og det hele. Mit mål er, at jeg efter 9. klasse flytter over og måske kommer på landsholdet og under Team Danmark.

 

 

U-16 Ø-piger Elite Bornholm, fodbold

Otte vundne kampe, herunder to 7-0-sejre, og en førsteplads i mesterrækken.

Det var udbyttet for det nystartede elitefodbold-projekt Ø-piger Elite Bornholm i efteråret, som er en samling af de dygtigste pigespillere fra de forskellige klubber på Bornholm. Ganske imponerende for et hold, der skulle prøve kræfter med 11-mands fodbold for første gang. Sæsonen startede da også med et nederlag, men det skulle vise sig at blive en sjældenhed for efteråret, der herefter vandt fem kampe i træk, og med en 7-0 sejr på udebane mod Nørrebro United sikrede pigerne sig førstepladsen med en spillerunde tilbage.

Kim Mortensen har været med til at indstille fodboldholdet under overskriften "Piger med bold på hjernen" skriver blandt andet.

– Pigernes indstilling til fodbold er helt usædvanlig, både deres sammenhold og træningsindsats. Her er tale om en helt speciel gruppe piger, der har fodbold på "hjernen".

Sejren i DBU Københavns mesterrække betyder, at eliteholdet i foråret 2023 skal deltage i U-16 piger øst, hvilket er det næsthøjeste niveau i Danmark inden for deres årgang.

De talentfulde piger har ikke kun bemærket sig ved deres spillemæssige præstationer på banen, da flere af spillerne også har taget dommeruddannelsen. Derudover finder de også tid til at være hjælpetrænere i deres egne klubber, bemærker Kim Mortensen.

En af spillerne på det succesfulde hold, Nanna Hansen, drømmer gerne stort.

– Jeg vil gerne blive fodboldstjerne, og det tror jeg, der er rigtig mange af spillerne på holdet, der gerne vil.

 

 

Asger Røjbek Sørensen, cykelrytter

– Asger er uden diskussion et kæmpe talent på landevejscyklen.

Ordene kommer fra Nina Gjettermann, der på vegne af Bornholms Cykle Club har indstillet cykelrytteren Asger Røjbek Sørensen. I sit første år som senior har den 19-årige rytter kørt sig op i B-klassen og har allerede opnået halvdelen af de point, der kræves for at rykke på øverste niveau i Danmark.

– Det har han gjort ved at cykle de bornholmske landeveje tynde og rejse over til løb i hele Danmark weekend efter weekend samtidig med, at han har passet sin skole i 3.g., lyder det i indstillingen.

I maj vandt Asger Røjbek Sørensen sit første licensløb i C-klassen, da han kørte først over stregen i Grand Prix Ejner Hessel, og senere på måneden tog han også en topplacering i et løb på Frederiksberg. I pinsen satte han trumf på, da han vandt hele to etaper i et løb i Odsherred, og dermed havde han allerede indsamlet langt mere end de 40 point, som er kravet for at kunne rykke op i B-klassen.

De mange flotte resultater i 2022 sikrede i november Asger Røjbek Sørensen en såkaldt boblerkontrakt med Bornholms største cykelhold BHS-PL Beton Bornholm.

– Vi kender Asger godt. Jesper, min bror, har været træner for Asger i flere år, og han har haft sin gang i vores lokale klub, BCC, i flere sæsoner. I år havde vi ham med til U23-DM, hvor han leverede en flot indsats, fortalte direktør Christian Juul Andreasen fra BHS-PL Beton Bornholm i den forbindelse.

I 2023 starter Asger Røjbek Sørensen ud med at deltage i B-klassen, men han er ikke bleg for at sigte højt i fremtiden.

– Jeg vil gerne nå op på det niveau, hvor jeg kan leve af det. Det, jeg har siddet og set i tv. Nogle siger, at det er i U19-årene, man bliver professionel, så jeg er selvfølgelig lidt sent ude, men der er ikke noget, der er umuligt.

Tidende ønsker alle tre tillykke med nomineringen til Bornholms Tidendes Talentpris 2022.