To løbere og en målfarlig fodboldspiller nomineret til årets sportspris

To løbere og en målfarlig fodboldspiller nomineret til årets sportspris
NYHED | ABONNENT | 14. JAN 2023 • 05:30
NYHED | ABONNENT
14. JAN 2023 • 05:30

Bornholms Tidendes sportspriser 2022 skal snart uddeles, og nu er vi klar til at præsentere de nominerede. To løbere og en målfarlig fodboldspiller skal kæmpe om årets sportspris.

 

Den bornholmske sportsscene er siden 1970 blevet hyldet af Tidende, og det sker igen i år i samarbejde med TV 2/Bornholm.

Det hele kulminerer med sportsshowet den 3. februar, hvor de tre priser – sportsprisen, talentprisen og lederprisen uddeles. Først skal vi dog have nogle nominerede, og de seneste måneder har vi givet jer læsere muligheden for at indstille lige netop den sportsudøver eller leder, som I mener fortjener at blive nomineret.

I alt 24 ledere og atleter blev indstillet, og nu har en komité, bestående af Karen-Margrethe Hansen Bager fra DGI Bornholm, Hardy Jensen fra TV 2/Bornholm samt Nanna Krogh og Kjeld Lundbæk fra Tidende, fundet frem til tre nominerede i hver af de tre kategorier.

De nominerede til Bornholms Tidendes Sportspris 2022 er:

 

 

Klara Hansen, løber

Rønne-løberen Klara Hansen leverede mange flotte resultater i 2022.

Det begyndte i marts, hvor den nu 19-årige løber vandt både junior- og seniorklassen i et 5.000 meter-løb på landevej i Hillerød. Det blev fulgt op måneden efter, da Klara Hansen på favoritdistancen 5.000 meter blev dansk mester i 18/19-års klassen, hvor hun satte ny personlig rekord med tiden 16:50. Den rekord skulle dog ikke have lov til at stå længe, og den blev forbedret ved de bornholmske mesterskaber i maj, hvor Klara Hansen sikrede sejren i tiden 16:48,97.

Resultaterne fortsatte med at komme som perler på en snor for hurtigløberen, der i juni deltog ved de danske mesterskaber i Aalborg. Her blev det til bronze i seniorklassen på 5.000 meter, og måneden efter vandt hun ligeledes bronze i U21-klassen ved nordiske mesterskaber i Malmø. I tiden 16:50 var Klara Hansen blot 10 sekunder fra at kvalificere sig til EM.

Et skadesplaget efterår nåede at kaste endnu en bronzemedalje af sig ved DM i cross, hvilket også kvalificerede løberen til EM for juniorer i december. Det blev desværre en kort optræden, da Klara Hansen var involveret i et styrt, der tvang hende til at udgå.

Den talentfulde løber følges i tykt og tyndt af sin far Teddy Hansen, der også selv har leveret mange flotte resultater, selvom de to kan være lidt alene om træningen.

– Desværre er vi ikke, som mange af vores konkurrenter, en del af en større træningsgruppe og træningsmiljø i det daglige. Vi er jo lidt isolerede herovre, men to kan også gøre det på de til tider hårde og lange træningsture henover efterår og vinter, sagde Teddy Hansen tilbage i foråret 2022.

 

 

Nicolai Olsen, fodboldspiller

Angriberen med nærmest uendelige mål i støvlerne har haft et stort år for NB Bornholm.

Sæsonen 2021/22 i Københavnsserien blev afsluttet i foråret, hvor Nicolai Olsen sluttede med i alt 28 mål for sæsonen. Det inkluderede blandt andet en periode på tre kampe i marts og april, hvor målræven lavede hattrick tre kampe i træk.

– Jeg har aldrig scoret så mange mål i en sæson før, så det er gået over al forventning. Vi har jo heller ikke været et tophold, men et midterhold, så at score så mange mål er jeg tilfreds med, sagde Nicolai Olsen efter 21/22-sæsonen var afsluttet.

I indeværende sæson sluttede Nicolai Olsen efteråret med otte scoringer, der var med til at sikre, at Bornholms bedste fodboldhold gik på vinterferie med en placering midt i Københavnsserien. Og han får flotte ord med på vejen fra NB Bornholms cheftræner, Thomas Jørgensen.

– Han har været en super fyr for omklædningsrummet og for holdet. Han har været fantastisk på alle mulige måder. Og så er han jo bare en hamrende dygtig fodboldspiller. Jeg har aldrig trænet så god en spiller som Nicolai.

Cheftræneren og NB Bornholm må dog fremover klare sig uden deres topscorer, der starter på politiskolen i Brøndby i marts. Noget Nicolai Olsen selv ser frem mod.

– Jeg føler selv, at jeg er ret god med mennesker og er meget rummelig og kan snakke med alle slags mennesker. Jeg vil gerne gøre en forskel og hjælpe, og så lyder politijobbet megaspændende og megarelevant for vores samfund, så det glæder jeg mig til at realisere.

 

 

Laura Hulgaard, trailløber

– At holde fokus på så lang sæson og stadig præstere det ypperste, er der kun meget få mennesker, der kan. Laura kan, og hun kan få det hele til at gå op i en højere enhed, når der skal præsteres.

Sådan lyder det fra Kim Rasmussen og Lene Møller, der på vegne af Tejn IF har indstillet trailløberen, Laura Hulgaard.

Sæsonen bød på mange flotte resultater for den 44-årige Laura Hulgaard, og det begyndte allerede i januar, da hun vandt sølv ved DM i lang trail. Det blev dog revancheret senere på året, da løberen ved DM i kort trail, der er på 33 kilometer, hev guldet hjem til Tejn.

Resultaterne gjorde, at Laura Hulgaard blev udtaget til både EM og VM i trail, og ved verdensmesterskaberne i november i Thailand kom løberen hjem med en placering som nummer 47, hvilket var bedre end forventet, og hun fik i den forbindelse roser med på vejen af den danske landstræner.

Ved siden af løbekarrieren er Laura Hulgaard også meget aktiv i Tejn IF, og det er imponerende, at hun finder tid til det hele, lyder det fra Kim Rasmussen og Lene Møller.

– At have et fuldtidsjob, være frivllig i flere timer om ugen, hvor andre også har glæde af hendes rigtig gode humør, og samtidig træne en masse kilometer i løbeskoene, er lidt af en bedrift. Laura er gjort af noget helt specielt og er til stor inspiration for mange andre idrætsfolk.

Laura Hulgaard vil gerne gøre noget breddeidrætten og bidrage med sin viden og erfaring.

– Jeg har selvfølgelig en forståelse for de mennesker, som gerne vil noget mere med deres sport, men jeg synes også, jeg har en forståelse for dem, som bare gerne vil ud og dyrke noget idræt og have det sjovt, sagde løberen til Tidende i december.

Tidende ønsker alle tre tillykke med nomineringen til Bornholms Tidendes Sportspris 2022.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 04-03-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Mandag eftermiddag - tirsdag morgen: Du sparer mere end 68 kr., hvis du lader din elbil tirsdag kl. 01-02-03 i stedet for mandag kl. 17-18-19. Rent praktisk tanker du 200 km for 65 kr. Med andre ord: Efter midnat er det ’noget’ billigere. Opdateret 13.14. Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning