Alexandra er bornholmers OL-makker: Men hvem er hun egentlig?

Alexandra er bornholmers OL-makker: Men hvem er hun egentlig?
Alexandra Bøje har fået stor opbakning af sin familie gennem hele badmintonkarrieren. Da hun boede hjemme, kørte hendes forældre hende fra Horsens til Aarhus, så hun kunne træne stort set hver eneste dag i den jyske hovedstad, og de seneste mange år er hun blevet sponsoreret af hendes mors fætters firma, Bøje, Kran- Og Maskintransport A/S, som derfor står på hendes kamptrøje. Foto: Ole Mik
BADMINTON | TOKYO | ABONNENT | 25. JUL 2021 • 13:27
Jesper Gynther
Journalist
BADMINTON | TOKYO | ABONNENT
25. JUL 2021 • 13:27

Hvis man er bornholmer og sportsinteresseret, har man højst sandsynligt en god idé om, hvem Mathias Christiansen er. Og måske har man også set hans mixeddoublemakkers navn i spalterne. Men hvem er hun egentlig, hende Alexandra Bøje? Og hvor kommer hendes interesse for badminton fra?

Disse og flere andre emner har Bornholms Tidende spurgt lidt ind til i et interview med horsensianeren, som blev lavet i Brøndbyhallen i begyndelsen af juli, hvor makkerparret var i fuld gang med at træne op til de olympiske lege i Tokyo.

– Jeg har dyrket alle mulige sportsgrene, da jeg var mindre, og så var det egentlig badminton, jeg var bedst til, fortæller Alexandra Bøje, der begyndte at dyrke sporten i hjembyen Horsens, men hurtigt skiftede til en klub i Aarhus, da talentet viste sig at være så stort, at hun ville få mere ud af at være i et bedre træningsmiljø.

Badminton har fyldt utroligt meget i mit liv, og det har altid haft en virkelig stor prioritet for mig

De første år kørte hendes forældre hende turen frem og tilbage mellem Horsens og den jyske hovedstad, og da hun var blot 15 år gammel, flyttede hun selv til Aarhus for at spille i Højbjerg Badmintonklub og deltage i Badminton Danmarks træningspas i det, der nu hedder Elitetalentcenter Vest. Her blev hun så god, at hun som 18-årig flyttede til København for at begynde på landsholdstræningen i Brøndbyhallen.

– Badminton har fyldt utroligt meget i mit liv, og det har altid haft en virkelig stor prioritet for mig, fortæller Alexandra Bøje, der som 19-årig blev udpeget til at afløse Christinna Pedersen som Mathias Christiansens mixeddoublemakker.

– Der gik der lidt snak om, hvem han nu skulle spille med, når Christinna var stoppet, og at det så blev mig, er jeg sindssygt glad for. Først og fremmest var det et kæmpe skulderklap til mig, at både landstræneren og ham så et potentiale i mig, for der er ingen tvivl om, at Mathias er den bedste mixedherre herinde, siger hun.

OL-drømmen er gået i opfyldelse

Sammen med Christinna Pedersen havde Mathias Christiansen vundet flere store turneringer som eksempelvis India Open i 2018, og derfor følte Alexandra Bøje også et pres på sine skuldre, da hun blev udset til at være en del af Danmarks nye mixeddoublesatsning frem mod OL i Tokyo.

– Det har været lidt urealistisk for mig at komme ind i noget, hvor OL kom så tæt på, så jeg tror også, det har fyldt meget for mig. Det var lige pludselig store kampe og store beslutninger, jeg skulle ind i i en ung alder, så jeg skulle lige vænne mig til det til at starte med.

– Men i og med at vi også er kommet tættere på hinanden (hende og Mathias, red.), og jeg har følt mig mere tryg på banen, så har vi virkelig taget en god udvikling, og jeg synes, vi er på vej det rette sted, fortæller Alexandra Bøje, der i dag er 21 år.

Hvornår begyndte OL at være noget, som du gerne ville sigte efter?

– Man har jo altid haft den der drøm om at OL, det vil man gerne deltage i engang, så da jeg blev sat sammen med Mathias, blev vi lidt en OL-satsning, og der tror jeg, at det kom meget tæt på. Nu stod man og virkelig havde chancen for at kunne kvalificere sig, fordi det har altid for mig været langt ude i fremtiden. Så der kom det rimelig tæt på, siger hun og fortæller, at OL tidligere kun er noget, som hun har set i fjernsynet.

I disse dage er drømmen om OL så gået i opfyldelse, for Mathias Christiansen og Alexandra Bøje har i weekenden spillet deres to første gruppekampe ved OL i Tokyo. Kampene er begge endt med nederlag, men parret er blevet en masse erfaringer rigere og sigter nu mod at kæmpe om en OL-medalje til OL i Paris i 2024.