Christiansen og Bøje slutter deres OL af med en sejr: 'Det er sindssygt dejligt'
Foto: Ole Mik

BADMINTON | TOKYO | GRATIS
26. JUL 2021 • 07:53
Jesper Gynther
Journalist

Christiansen og Bøje slutter deres OL af med en sejr: 'Det er sindssygt dejligt'

Så lykkedes det.

Mathias Christiansen og Alexandra Bøje fik her til morgen en sejr til OL i Tokyo, og den blev overbevisende. 21-6, 21-14 vandt det danske mixeddoublepar over australierne Simon Leung og Gronya Somerville.

Desværre er sejren ikke nok til, at Christiansen og Bøje går videre fra gruppespillet, da deres to første puljekampe endte med nederlag til par fra Japan og Indonesien, der ligger henholdsvis nummer fem og fire på verdensranglisten.

Christiansen og Bøje spillede dog lige op med begge par og fremtvang nogle meget tætte sæt, og det er noget, som de kan tage med videre frem mod det næste OL i Paris i 2024, hvor spillerne håber på at kunne spille med om medaljerne.

– Jeg sidder med en ærgerlig følelse, fordi vi ikke eksekverer på nogle af de chancer, vi havde i de to første kampe. Men vi kunne ikke spille bedre end det, vi gjorde. Det var verdensklasse i begge kampe. Vi har masser at bygge på, og om nogle år er jeg sikker på, at vi kan spille med om noget, der er sjovt, fortæller Mathias Christiansen i et interview med DR kort efter kampen mod australierne.

Det betyder noget at tage hjem med sådan en følelse her

Alexandra Bøje tager også hjem fra OL med en god følelse i kroppen over det, de har præsteret.

– Det er en sindssyg rar følelse, at vi kan spille med mod de bedste til sådan et stort event, for så tror man også på, at man kan gøre det til et VM og andre store turneringer, fortæller hun.

At de nu også har en OL-sejr på cv'et betyder også noget for dem, selvom australierne på papiret er en langt nemmere modstander end japanerne og indoneserne.

– Jeg er virkelig glad for måden, vi håndterede det på. Især i 1. sæt hvor vi er super koncentrerede og lukker dem ned og viser, at vi er det bedste par. Vi er i kontrol stort set hele vejen, selvom de spiller bedre i 2. sæt, siger Mathias Christiansen.

– Det er en sindssyg dejlig fornemmelse at slutte af på og få det her med i bagagen. Det betyder noget at tage hjem med sådan en følelse her, tilføjer Alexandra Bøje.Flere nyheder