Adam udtaget til VM i Australien

Adam udtaget til VM i Australien
Adam Holm Jørgensen besatte en 18.-plads ved sidste års U23-VM i enkeltstart
NYHED | ABONNENT | 4. SEP 2022 • 15:30
Kjeld Lundbæk
Journalist
NYHED | ABONNENT
4. SEP 2022 • 15:30

Landstræneren udelukker ikke medaljer til Adam Holm Jørgensen ved VM i Australien.

BHS – PL Beton Bornholm-rytteren Adam Holm Jørgensen, der for nylig vandt en etape i det franske etapeløb Tour de l’Avenir, er den ene af de seks ryttere, der skal forsvare de danske farver ved VM i landevejscykling for U23-ryttere i Australien i dagene 18.-25. september. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Danmarks Cycle Union.

Den bornholmske rytter skal både køre enkeltstart og samlet start. Den samlede start foregår på en 7,8 kilometer lang rute, der skal gennemkøres ti gange. Den største udfordring undervejs er Mount Keira. Ruten har en gennemsnitlig stigning på fem procent.

I BHS – PL Beton-lejren udelukker man ikke, at Adam Holm Jørgensen kan køre med om medaljerne, og den optimisme deles af landstræner Anders Lund:

– 2022 har været et rigtig godt år for U23-landsholdet. Senest blev det til en etapesejr og tre andenpladser i det netop overståede Tour de l’Avenir. Men generelt har U23-rytterne haft godt fat internationalt i løbet af sæsonen, og derfor forventer jeg også, at vi er med til at køre om medaljerne i både linjeløbet og på enkeltstarten.

De øvrige fem ryttere på det danske hold er Tobias Lund Andresen (Development Team DSM), William Blume Levy (Uno-X Pro Cycling Team), Jacob Hindsgaul (Uno-X Pro Cycling Team), Sebastian Kolze Changizi (Team ColoQuick) og Carl-Frederik Bévort (Uno-X Dare Development Team). Sidstnævnte kører enkeltstarten sammen med Adam Holm Jørgensen.