Skab en hyggelig have med enkle midler

Skab en hyggelig have med enkle midler
WWW.BRUGSKUNST.DK |

ANNONCE fra www.brugskunst.dk

En velindrettet have kan være et fantastisk frirum og et sted for afslapning. Med et par simple tiltag, kan du skabe en atmosfære af hygge og komfort, der kan få dig til at føle, at du er på ferie - lige i din egen baghave. En af de elementer, der kan bidrage til en sådan stemning, er en hængekøje.

Planlægning er nøglen
Før du begynder at indrette din have, er det en god idé at lave en plan. Tænk over hvilke områder af haven, du ønsker at bruge til hvilke formål. Vil du have en terrasse til middage i det fri, et sted til at dyrke grøntsager eller blomster, eller måske et hjørne, hvor du kan ligge og slappe af i en hængekøje?

Hængekøjen: Den ultimative afslapningsplads
Hængekøjen er en fantastisk måde at skabe et hyggeligt og afslappende område i din have. Med dens bløde bevægelser kan du hvile, læse en bog, eller bare nyde sommerens varme dage. Du kan hænge den mellem to træer, eller hvis du ikke har det, kan du også få standere til hængekøjen. Husk at placere den et sted, hvor du både kan få sol og skygge.

Brug naturlige materialer
Træ, sten og andre naturlige materialer kan skabe en hyggelig og naturlig atmosfære i haven. Træmøbler, stenstier eller krukker i terrakotta kan være med til at give haven en rustik og autentisk stil.

Lys op i mørket
Havebelysning er ikke kun praktisk, men kan også være med til at skabe en hyggelig stemning. Hæng lyskæder op, placér lanterner på terrassen, eller brug solcellelamper langs stierne for at skabe en magisk atmosfære efter mørkets frembrud.

Planter og blomster
Intet siger "hyggelig have" som blomstrende planter og buske. Vælg planter i forskellige størrelser, farver og former for at skabe dynamik og liv i haven. Hvis du har plads, kan du også overveje at lave et lille bed med sommerblomster, der kan blomstre og sprede farve i løbet af hele sommeren.

At skabe en hyggelig have behøver ikke at være en stor og besværlig opgave. Med nogle få, velovervejede tiltag kan du hurtigt forvandle din have til en oase af hygge og afslapning, hvor hængekøjen uden tvivl vil blive et populært sted at tilbringe de lange, lune sommerdage.