Optimer din datasikkerhed ved at bruge en VPN-forbindelse 

SPONSERET AF PRIVACYSHARKS.COM

Optimer din datasikkerhed ved at bruge en VPN-forbindelse 

ANNONCE fra privacysharks.com

I en verden, hvor fysiske elementer erstattes af digitale versioner, er der brug for datasikkerhed mere end før. I det danske samfund modtager man majoriteten af ens personlige post gennem det digitale selvbetjeningssystem NemID. Det er ligeledes gjort muligt at opbevare ens kreditkort, sundhedskort og kørekort på ens smartphone, og anvende disse som substitut for de fysiske. Grundet denne digitalisering, så kan man med fordel optimere sin datasikkerhed gennem en VPN og derved minimere risikoen for et potentielt hackerangreb. 

Hvad er en VPN? 
Ordet VPN står for, oversat til dansk, virtuelt privat netværk. Dette kan koges ned til en simpel begrebsafklaring, hvor en VPN-forbindelse blot er en dataforbindelse, der er sikret med kryptering. Med kryptering skal det forstås, at din internettrafik ikke kan spores. Måden hvorpå den finder sted, er mellem din enhed og den VPN-server, som den pågældende enhed er tilsluttet til. Når først man har oprettet forbindelse til en VPN-server, så går al trafik fra enheden gennem den eksterne server, altså det virtuelle private netværk, før det rammer internettet. Når ens internettrafik går gennem en ekstern server, så betyder det for privatpersoner, at man vil kunne skjule og ændre sin IP-adresse. Ønsker du at læse mere om VPN-forbindelser og servere, så kig her. 

Derfor er din internettrafik usikker
Når man benytter en almindelig internetforbindelse, så er ens IP-adresse, der er en term for det unikke ID-nummer, som er på ens computer, smartphone eller tablet, offentligt tilgængelig. Denne IP-adresse er tildelt af din valgte internetudbyder, hvorfor ens aktivitet på internettet kan spores tilbage til en selv. Denne proces er essentiel, fordi ens IP-adresse gemmes, hver gang man besøger en hjemmeside, og først når IP-adressen er gemt, får man adgang til den pågældende hjemmeside. Årsagen til, at denne proces er særligt vigtig, er fordi den muliggør potentielle hackerangreb, da der er en uhindret vej mellem internettet og den valgte enhed. Ved at benytte en VPN, kan man minimere risikoen for et sådant angreb, fordi man har mulighed for at skjule og ændre sin IP-adresse, hvilket også nævnes i ovenstående afsnit. 

Anonymitet og sikkerhed med en VPN 
Fordi man, ved at anvende en VPN-forbindelse, skjuler sin IP-adresse, så vil ingen andre kunne se de data, man sender og modtager gennem ens internetforbindelse. Foruden at foregribe hackerangreb, så vil den pågældende internetudbyder heller ikke kunne overvåge din internetaktivitet. Derudover kan reklamevirksomheder heller ikke spore dine personlige data ved at anvende cookies. På den måde garderes man også mod målrettet marketing, da reklamevirksomhederne, grundet den manglende personlige information, ikke kan konstruere en profil af dig.Flere nyheder