8 almindelige misforståelser om sorg

8 almindelige misforståelser om sorg
SPONSERET AF INTERFLORA.DK |

ANNONCE fra interflora.dk

Sorg viser sig forskelligt for alle. Der er ingen foreskrevet tidslinje for sorg, eller en måde at gøre det rigtigt på. Måden du sørger på afhænger kun af dig. Der er mange misforståelser om sorg, der kan få folk til at føle, at de ikke gør nok. Det er en farlig forestilling. Disse myter kan let aflives, så du kan føle dig sikker på at sørge på din egen måde.

Find komfort i din buket
Blomster har betydning, og buketter specielt sammensat til at sørge over et tab kan være med til at respektere og ære den afdøde. Se vejledningen til at sammensætte den perfekte buket. Hvide blomster bruges ofte til at vise respekt, hvilket er vigtigt for en begravelse. Blomster i pastelfarver bruges også ofte sammen med urner, bånd og andre dekorationer. At lave disse typer buketter kan hjælpe dig med at finde trøst i din sorg.

Deltag i bisættelsen
En anden ting, der kan hjælpe, er at deltage i bisættelsen for den afdøde. Du tror måske, at dette forstyrrer dig mere, men ofte er en begravelse et sted, hvor du kan dele dine følelser, føle dig mindre alene og vise din respekt. Husk dog, at du er den eneste, der kan klare din egen sorg, og hvis du føler, at du ikke har lyst til at deltage i begravelsen, så skal du ikke.

Husk du ikke er alene
Du er aldrig alene i din sorg. Denne kendsgerning kan være nyttig, når det kommer til at møde de utroligt svære følelser, som sorg bringer. Som Aarsballes borgmester Jacob Trøst beskriver, kan sorg ramme et helt samfund. Du kan altid bede om hjælp til din sorg. Andre har måske historier om, hvad der har hjulpet dem i fortiden, eller kan trøste dig gennem en svær tid.

Du behøver ikke at græde
Nogle mennesker tror, ​​at hvis du ikke græder, føler du ikke den rigtige følelse. Det er ikke sandt. Gråd er blot et udtryk for følelser, men mange mennesker udtrykker deres følelser på andre måder end at græde. Husk, at dine følelser er gyldige og sande, uanset om du græder eller ej! Dette kan hjælpe dig i din sorgproces. Der er ingen rigtig måde at sørge på, og gråd er ikke et mål for dine følelser.

Anerkend smerten
Hvis du skubber din smerte væk, vil den komme stærkere tilbage. Mange mennesker tror, ​​at ignorering af sorgens smerte er en god måde at have det godt efter et tab, men det er ikke tilfældet. Hvis du har problemer med at erkende smerten, er det en god idé at se en terapeut eller rådgiver. En professionel kan hjælpe dig med at heale på en måde, der føles rigtig for dig, på din egen tid, på en sund måde, uden andres input.

Sorg har ingen tidsbegrænsning
Dette er en anden myte om sorg, der simpelthen er falsk. Alle sørger forskelligt, hvilket betyder, at alles sorgperiode vil være anderledes. Når du sørger, skal du ikke være opmærksom på, hvordan dem omkring dig sørger, eller hvor længe de har sørget. Alle bearbejder sorg forskelligt, og det er ikke noget, man skal være flov eller flov over. Det er bare noget, der hjælper dig til at føle dig godt.

Sorg er ikke kun for døden
Mange mennesker forbinder sorg med en elskets død. Der er dog mange andre situationer i livet, hvor du kan sørge. At flytte, lukke et kapitel i dit liv eller en skilsmisse kan også udløse følelser af tristhed og sorg. Det er vigtigt at give dig selv lov til at mærke disse følelser og passe på dig selv i disse svære tider.

Tid alene kan ikke hele alle sår
Tid alene vil ikke nødvendigvis hele alle sår. Mens tiden kan få dig til at føle dig bedre, er det at sørge over dit tab, hvad der virkelig vil gøre en forskel i, hvordan du har det. Du skal bruge tid på at bearbejde din sorg, men tid alene vil ikke helbrede dig. Sørg for at nærme dig sorgprocessen langsomt og på dine egne præmisser, så du føler dig godt tilpas med din sorgproces.

Sorg og sorg er utroligt svære tider i dit liv, og myterne forbundet med dem hjælper ikke. Husk, at alles sorgoplevelse er forskellig, og bare fordi din oplevelse er anderledes, betyder det ikke, at du sørger forkert. Tag al den tid, du har brug for, til at helbrede, og lad ikke disse almindelige misforståelser afskrække dig, mens du sørger.