Topchef slår alarm: Én i kommunen står med enorm opgave

Topchef slår alarm: Én i kommunen står med enorm opgave
Energinet og GEO foretog sidste år prøveborginer på Sydbornholm. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 21. MAR 2023 • 05:30
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
21. MAR 2023 • 05:30

Én medarbejder i kommunen løfter i dag samtlige opgaver, der knytter sig til Energiø Bornholm. Opgaverne er mange, fordi de foregår på adskillige niveauer og griber ind i alle kommunens virkefelter. Det fører til, at Bornholms interesser ikke med sikkerhed bliver varetaget og kan også modvirke, at de politiske ambitioner for Bornholm bliver virkeliggjort, advarer kommunaldirektøren. Sæt fire medarbejdere af til kun at arbejde med energiøen, lyder forslaget.

Energiøen rummer kolossale muligheder for Bornholm. Men lige nu har regionskommunen så få ansatte sat af til energiøen, at det ikke er muligt at gøre dem alle til virkelighed.

Faktisk arbejder kun én af kommunens medarbejdere udelukkende med energiøen. Arbejdet foregår på rigtig mange plan på samme tid, fordi energiøen griber ind i alle de områder, som kommunen arbejder på.

Det fører til, at ikke alle opgaver bliver løst. Nogle bliver nedprioriteret. Og derfor kan kommunaldirektør Sine Sunesen netop nu ikke garantere, at alle Bornholms interesser omkring energiøen bliver varetaget. I yderste konsekvens kan det betyde, at de politiske mål for Bornholm bliver modarbejdet.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her