S: Fleksboligejere skal betale skat på Bornholm

S: Fleksboligejere skal betale skat på Bornholm
Socialdemokratiet Bornholm foreslår en ændring af skattelovgivningen, så 10 procent af skatten fra de borgere, der har fleksbolig, går til fleksboligkommunen. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | 11. DEC 2023 • 12:01
NYHED
11. DEC 2023 • 12:01

Kommuner med mange fleksboliger bør have en bid af kommuneskatte-kagen. Det mener Socialdemokratiet Bornholm, der foreslår en ændring af skattelovgivningen, så 10 procent af skatten fra de borgere, der har fleksbolig, går til den pågældende fleksboligkommune.

Socialdemokratiet på Bornholm vil opfordre regeringen og Folketinget til at gennemføre en lov, der skal dele kommuneskatten mellem folkeregisterkommune og kommune med fritids- eller fleksbolig.

Det skriver Socialdemokratiet i en pressemeddelelse.

– Socialdemokratiet på Bornholm/den socialdemokratiske gruppe i kommunalbestyrelsen foreslår regeringen og Folketinget, at skattelovgivningen ændres, så kommuneskatten deles mellem den kommune, hvor en borger bor fast i/har folkeregister i, og den kommune, hvor den samme borger har et fritidshus eller en fleksbolig, siger gruppeformand Claus Larsen-Jensen (S) i meddelelsen til pressen.

90/10-ordning

Konkret foreslår Socialdemokratiet, at kommuneskatten fremover skal fordeles, således at folkeregisterkommunen beholder 90 procent af kommuneskatten, da de naturligt har de fleste udgifter forbundet med borgeren, men de resterende 10 procent skal gå til den kommune, hvor borgeren har en fritids- eller fleksbolig.

– De kommuner, hvor man som borger har et fritidshus eller en fleksbolig i, har en række omkostninger, som følge heraf, som det vil være relevant at få en vis dækning for, og det vil også mindske de evige diskussioner om rimeligheden af, hvor indtægter og udgifter ligger i med fritidshuse og fleksboliger i landets kommuner, siger Claus Larsen-Jensen.

Det vil gavne kommunerne med mange fleksboliger, som Bornholm og andre udkantskommuner, men det skal også gælde de bykommuner, der har fleksboliger uden bopælspligt, uddyber Socialdemokratiets gruppeformand.

Fordelen ved forslaget er ifølge partiet, at det ikke slet berører de pågældende borgere, mens det samtidig sikrer en mere retfærdig fordeling af kommuneskatten for borgere, der både har en fast bopæl og et fritidshus eller en fleksbolig.

Formand for Socialdemokratiet Bornholm, Lars Goldschmidt, vil også rejse sagen i Socialdemokratiets hovedbestyrelse, oplyser pressemeddelelsen.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 01-03-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Fredag eftermiddag - lørdag morgen: Over 4 kr. eller under 2 kr.  Hvis du flytter dele af dit forbrug fra kogespidsen (kl. 17-21) til efter midnat slipper du med halv skade. Så lær at programmere din vaskemaskine, tørretumbler eller elbil. Opdateret kl. 13.14. Næste opdatering kl. 00.14.

Bornholms energi og forsyning