Nexø venter på permanent løsning

Nexø venter på permanent løsning
Styregruppen for områdefornyelsen i Nexø vil forlænge projektet med byparken med et år, så der bliver tid til at udarbejde et permanent projekt for området midt i byen. Arkivfoto: Holger Larsen
NYHED | ABONNENT | 2. MAJ 2023 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
2. MAJ 2023 • 15:30

Projekt med bypark og stillegade står til at blive forlænget med et år, mens områdefornyelsen i Nexø arbejder på en permanent model.

Var man i Nexø sidste sommer, bemærkede man sikkert, at der var opstået en bypark cirka midt mellem havnen og torvet. Måske opdagede man også, at en del af Toldbodgade var fri for biler, og at der på den måde var opstået et byrum, med udeservering, parkmøbler, sandkasse og havespil. Det hele var midlertidigt, men nu er der planer om at forlænge det i et år, mens styregruppen for områdefornyelsen i Nexø arbejder på en permanent løsning.

Sagen er til politisk behandling i natur-, miljø- og planudvalget onsdag med en indstilling om at forlænge projektet med et år. Den endelige beslutning træffes af kommunalbestyrelsen.

Det år vil styregruppen bruge på at udforme et permanent projektforslag på baggrund af de erfaringer, man har gjort sig om indretningen af Toldbodgade og de tilstødende områder. Erfaringerne er samlet i en evaluering, der viser, at der har været mange positive tilkendegivelser fra borgere, besøgende og erhvervsliv. Til gengæld har den nye anvendelse af byens rum været til gene for udvalgte grupper, og flere trafikale løsninger har ikke fungeret optimalt.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her