Leif Olsens afløser er fundet

Leif Olsens afløser er fundet
Andreas Grosbøll har været konstitueret formand for SF Bornholm de seneste fire måneder. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NOTITS | ABONNENT | 28. SEP 2022 • 14:42
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
28. SEP 2022 • 14:42

Tirsdag aften var SF Bornholms medlemmer samlet til en ekstraordinær generalforsamling med det formål at få valgt en ny formand.

Tidligere kommunalbestyrelsesmedlem Leif Olsen valgte i starten af juli at gå af som formand for SF's lokale partiforening, og siden har Andreas Grosbøll fungeret som formand.

Det blev da også Andreas Grosbøll, som blev valgt som ny formand, da der tirsdag var ekstraordinær generalforsamling.

– Ikke et sekund har jeg fortrudt, at jeg flyttede her til øen for snart 20 år siden, og nu har jeg energi til at kaste mig over det politiske arbejde. Man kan sige, at Bornholms udvikling er for vigtig for mig til alene at lade andre om den, siger den nyvalgte formand, som tidligere har været aktiv i SF Sorø og Vesterbro, ansat som gruppesekretær i SF København og i mange år været landsledelsesmedlem i SFU.

Mærkesager også vigtige på Bornholm

Den næste store opgave for SF Bornholm bliver at gøre klar til folketingsvalget, hvor partiets mærkesager er, at minimumsnormeringer i vuggestuer og børnehaver skal udbygges, og så skal børn og unge, der mistrives, sikres retten til hurtig hjælp. Derudover skal der findes løsninger på de alvorlige rekrutteringsudfordringer på velfærdsområderne.

Disse mærkesager er også relevante på Bornholm, mener Andreas Grosbøll.

– Først og fremmest skal vi sikre SF et godt folketingsvalg her på øen og SF's politiske ønsker til den kommende valgperiode er helt centrale dagsordener for Bornholm også.

– Så vel er det et folketingsvalg, men det betyder noget, hvem Bornholm giver stemme i Folketinget, peger Andreas Grosbøll på.

SF skal tilbage i kommunalbestyrelsen

Efter folketingsvalget bliver den store opgave at få SF stemt ind i kommunalbestyrelsen, når der er valg igen i november 2025. Derfor vil der blive forsøgt at styrke den lokale politikudvikling i partiforeningen.

– Det er noget, vi vil sætte fart på i bestyrelsen, så vi står med et stærk program forud for den næste store opgave; at få SF tilbage i Kommunalbestyrelsen, siger Andreas Grosbøll.

– Det er som at sidde på et sømsæde for et politisk menneske, at SF ikke er med i kommunalbestyrelsen. Det bliver tre lange år fra nu, men så er vi forhåbentligt også tilbage, fortæller den nye formand.

Andreas Grosbøll overtager formandsposten fra Leif Olsen (billedet). Arkivfoto: Jacob Jepsen