Gasudslip stoppet

Gasudslip stoppet
Slut med bobler i Østersøen. Arkivfoto
NYHED | 1. OKT 2022 • 16:36
NYHED
1. OKT 2022 • 16:36

Nord Stream 2 AG selskabet har i dag informeret Energistyrelsen om, at der nu synes at være opnået et stabilt tryk på NS2 A-rørledningen. Det tyder således på, at udblæsningen af gas er tilendebragt på denne rørledning.

Det skriver Energistyrelsen på Twitter.

Samtidig indstiller Beredskabsstyrelsen i dag de fysiske målinger på øen.

"Vi foretager løbende fysiske målinger i området. Der er ikke målt koncentrationer, som er i nærheden af grænseværdierne for sundhedsfare", skriver Beredskabsstyrelsen på Twitter.

Beredskabsstyrelsen har indstillet målinger ved fyret i Svaneke. Foto: Beredskabsstyrelsen

Der har lækket gas ud i Østersøen i dagevis, og statsminister Mette Frederiksen (S) understregede igen lørdag, at der er tale om sabotage.

Lørdag har hun været i både London og Bruxelles for blandt andet at tale om situationen i Østersøen.

Mette Frederiksen har blandt andre talt med Storbritanniens premierminister, Liz Truss, Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, og Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg.

- Vi har været på overarbejde internationalt og diplomatisk. Jeg har talt med Scholz to gange, med den svenske statsminister ad flere runder, europæiske ledere, og i dag er jeg så i Downing Street.

- Dette er ikke kun et anliggende for Danmark og Sverige. Dette er noget, som har interesse i Nato, EU og blandt vores allierede, hvorfor jeg selvfølgelig er glad for den meget entydige opbakning både fra Nato, EU og i dag fra Storbritannien, sagde Frederiksen tidligere lørdag, da hun var i London for at besøge Truss.

Nord Stream 1 og 2 går fra Rusland til Tyskland. Hvor Nord Stream 2 aldrig har været taget i brug, var Nord Stream 1 midlertidigt lukket, da sabotagen fandt sted.

Mandag blev der konstateret en lækage på Nord Stream 2-forbindelsen cirka 20 kilometer syd for Dueodde på Bornholm.

Tirsdag morgen blev der fundet to lækager på Nord Stream 1-forbindelsen nordøst for Bornholm langt væk fra kysten. Torsdag morgen kom det frem, at der også var et fjerde læk.

Det fremgår ikke af tweetet, hvad status er på Nord Stream 1. 

/ritzau/

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 30-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Torsdag eftermiddag - fredag morgen: På den anden side af midnat venter dig fornuftige priser i omegnen af 2,30 kr./kWh alt inkl. Vinden er fortsat svag og den nordiske vandkraft lader også vente på sig - derfor endnu en dag med et højt prisniveau med tæt på 6 kr./kWh alt inkl. mellem 17 og 18. Opdateret 13.07. Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning