Det stiller spørgsmålet, om tilliden svækkes til politikerne, men ifølge Roger Buch er der ikke noget, der tyder på, at det får den store betydning for vælgernes adfærd til næste kommunalvalg.
– Der er ikke nogen undersøgelser, der kan dokumentere, at det skulle skabe politikerlede, eller at vælgerne skulle miste interessen for politik af det. Nogle er selvfølgelig meget skuffede, men der er også nogle, der er enige.
– Man glemmer ofte, at dem man hører fra, er jo de sure, der skælder ud og mener, at de burde opgive deres mandat. Men der er faktisk også nogle vælgere, der nikker og mener, det var godt, at han eller hun forlod partiet, siger Roger Buch.
Han mener generelt, at man skal passe på med at overdrive de negative konsekvenser af partihopperiet. Faktisk mener kommunalforskeren, at der er positive ting at fokusere på.
– Det, at man kan skifte parti, er jo en garanti mod, at vi har for meget topstyring. Derudover er hovedparten af de partier, vi har på Christiansborg, jo altså skabt ved partiskift. Der er selvfølgelig nogle negative sider ved det, men er der nogen, der i deres alvor vil sige, at det er dårligt for vores demokrati, at vi har fået de her nye partier? Den side af det synes jeg ofte, man glemmer i den her debat.