Ekspert: Partihopperi skyldes særligt to ting

Ekspert: Partihopperi skyldes særligt to ting
Over en fjerdedel af kommunalbestyrelsesmedlemmerne er ikke længere medlem af det parti, de stillede op for ved valget i 2021. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 2. NOV 2023 • 05:30
NYHED | ABONNENT
2. NOV 2023 • 05:30

Det ligger et stykke over normalen, at en fjerdedel af de bornholmske politikere har forladt partiet, de stillede op for. Det fortæller kommunalforsker Roger Buch, der mener, at forklaringen er en kombination af turbulens i bornholmsk politik og den særlige situation på landsplan.

Med Linda Kofoed Persson og Torben Kofod Agers partiskift til Det Konservative Folkeparti er kommunalbestyrelsen nu oppe på, at seks ud af de 23 siddende kb-medlemmer enten er blevet løsgængere eller repræsenterer et nyt parti.

Og det er utvivlsomt i den høje ende, at en fjerdedel af de valgte kommunalbestyrelsesmedlemmer ikke længere er i partiet, som de stillede op for, men det er ikke fuldstændig unikt, fortæller kommunalforsker på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Roger Buch.

– Der er mange flere partiskift i kommunerne sammenlignet med på Christiansborg. Det handler om, at kommunalpolitik er mindre ideologisk, og det har sådan set også langt mindre konsekvenser, når folk skifter parti. Aarhus Byråd har blandt andet tidligere været på samme niveau, siger Roger Buch, før han dog tilføjer:

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 28-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag: Meget tæt på 5 kr./kWh alt inklusive for første gang i Eludsigtens historie. Generelt høje priser hele dagen. Vi skal på den anden siden af kl. 21, før ‘trykket’ letter en smule. Periodevis er Det Frie Valg (variabel timepris) højere end Det Enkle Valg (kvartalspris), men stadigvæk 0,32 kr./kWh billigere i gennemsnit over døgnet.

Bornholms energi og forsyning