Efter flere år med ulovlig opkrævning: Nye regler for kørsel i botilbud

Efter flere år med ulovlig opkrævning: Nye regler for kørsel i botilbud
I januar kom det frem, at regionskommunen i fire år havde opkrævet ulovlige kørselspenge fra beboere på botilbud som Gartnerparken i Rønne. På baggrund af den sag er der udarbejdet nye retningslinjer for kørslen. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 13. NOV 2022 • 05:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
13. NOV 2022 • 05:30

En sag om ulovlig opkrævning af kørselspenge har fået kommunen til at udarbejde nye retningslinjer for kørsel på botilbud. Handicaprådet anbefaler dem.

Først på året kom det frem, at regionskommunen i fire år havde brudt loven ved at opkræve kørselspenge fra beboere på bosteder. Beboerne skulle have pengene tilbage, og kommunen lovede bod og bedring. På den baggrund er der blevet udarbejdet nye retningslinjer for, hvornår beboerne køres i botilbuddenes egne køretøjer, og hvornår andre former for kørsel anvendes. Handicaprådet har kigget på retningslinjerne og anbefaler dem.


Vil du have adgang til artiklen?Første måned 0 kr.
Herefter 209 kr./md.


Få Lørdags Berlingeren GRATIS sammen med Tidende.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Bornholms Tidende deler mit navn, telefonnummer, adresse og e-mail med Berlingske Media A/S med henblik på? markedsføring af Berlingske Media A/S produkter. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 18 år. I Berlingskes privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter, og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke.
Se andre abonnementer her