Superbrugsen fik den største omsætning nogensinde

Superbrugsen fik den største omsætning nogensinde
Ralf Due, brugsuddeler i Superbrugsen Allinge. Arkivfoto: Allan Rieck
| ABONNENT | 22. APR 2021 • 15:30
Marie Hofman
Journalist
| ABONNENT
22. APR 2021 • 15:30

ÅRSMØDE

– På trods af corona kommer vi ud af 2020 med den største omsætning nogensinde, hvor vi ligger tre procent over 2019.

Sådan lød den overraskende positive udmelding fra brugsuddeler Ralf Due ved Superbrugsen Allinges digitale årsmøde onsdag.

For det var ikke, hvad man havde turde håbe på, efter et år med corona, der blandt andet spændte ben for både Folkemødet og Wonderfestivalen. To større begivenheder, der plejer at generere stor omsætning til dagligvarebutikken i Allinge. At man alligevel kan se tilbage på et år med flotte tal på bundlinjen, skyldes at turistsæsonen blev langt større end hidtil, fortæller Ralf Due.

– Vi havde aldrig forestillet os det, da vi lukkede ned i foråret, og påsken sidste år var også meget stille. Men da sommeren kom, så vi en masse turister, som blev her indtil efterårsferien. Samtidig har de periodiske nedlukninger også gjort, at folk har handlet flere dagligvarer, når de nu ikke kunne gå på resturant, fortæller Ralf Due.

Fra Nordlandshallen til zoom

Det var dermed positive takter for butikkens årsmøde, der sidste år også blev aflyst på grund af corona. I år havde man, i tråd med Coops landsdækkende løsning, valgt at afholde det på den digitale platform Zoom. Og det ærgerede dog selvfølgelig, at man ikke sædvanen tro kunne være i Nordlandshallen, understregede brugsuddeleren.

– Det er jo lidt mærkeligt det her. Vi plejer at være 200 mennesker samlet i hallen til smørrebrød og underholdning, og vi glæder os til, at vi kan mødes ansigt til ansigt igen, sagde Ralf Due over skærmen til de godt 20 mennesker, der var logget på aftenens digitale møde. Bestyrelsesformand Kjeld Carlsen delte i sin beretning samme forhåbning.

– Året har været meget specielt, og for os har det blandt andet betydet, at vores årlige traditioner som luciaoptog, julestrømper og tøndeslagning til fastelavn ikke er blevet udført. Vi er opsat på at vende tilbage til normalen, så snart det kan lade sig gøre. Indtil da vil jeg gerne takke alle for jeres hensynsfuldhed i disse tider – og særligt til vores frontpersonale, der kører på med et smil, der kan ses op over mundbindene, lød de opmuntrende ord fra formanden.

Ombygning er taget godt i mod

Man havde til aftenens årsmøde valgt at gøre seancen kort, der sammenlagt af bestyrelsesformanden og brugsuddelerens beretning ikke sneg sig over mere end en halv times varighed. Ralf Due nåede dog også at gøre status over den ombygning, som butikken gennemgik sidste år.

Her blev det gamle personalerum, kontoret samt butikkens skorsten revet ned, hvilket gav 50 kvadratmeter større butiksareal.

Derudover blev der installeret nyt inventar og nye kølediske blev leveret fra Italien.

– Vi skulle have været færdige i uge 22, så vi var klar til Folkemødet, men alt blev forsinket på grund af corona og vores nye kølediske kunne ikke komme fra Italien. At Folkemødet blev aflyst var dermed held i uheld, fortalte Ralf Due.

Den nyrenoverede butik åbnede med fest i uge 26 og lagde dermed kimen for en flot sæson, fortalte brugsuddeleren og tilføjede, at man til maj planlægger at installere nye hyldeforkanter (elektroniske prisskilte, red.) til butikken.

– Det glæder vi os meget til, da det vil spare en masse tid i forhold til, at vi ikke skal skifte prisskilte og tilbudsetiketter, sagde Ralf Due, brugsuddeler i Superbrugsen Allinge.


Bestyrelsen

Hele den siddende bestyrelse blev genvalgt, mens Simon Marker blev valgt ind som ny suppleant.