Anette: – Forlaget havde i sin henvendelse givet to stikord, nemlig gastronomi og Bornholm. Begge dele lå lige til højrebenet for os. James' familie havde i over 20 år sommerhus i Gudhjem, så han tilbragte alle sine barndomsferier på øen, og det med maden var jo nærmest en selvfølge. For mig var de to ideer bestemt også helt ok. Jeg har været en flittig turist på Bornholm gennem hele livet, og maden er, blandt andet takket være James, blevet et stort omdrejningspunkt også i mit liv.
Hvordan har I rent praktisk arbejdet i skriveprocessen?
James: – Vi fandt relativt hurtigt ud af, at det nok ikke var praktisk, at vi delte selve skrivearbejdet op imellem os og skiftedes til at skrive afsnit eller kapitler. Det ville gøre sprogtonen for uegal, og vi ville hele tiden komme til at sidde og vente på hinanden, hvilket ville spolere flowet. Så vi blev enige om, at jeg skulle skrive, og at vi sammen ville storyline, redigere, omskrive og så videre. Det viste sig at fungere godt for os.
Hvad har I lært om hinanden ved at skrive bogen sammen?
Anette: – Jeg ved ikke, om vi har lært så meget nyt om hinanden. Jeg vil snarere sige, at vi har fået bekræftet, at vi arbejder ufatteligt godt sammen som par. Vi inspirerer hinanden og har samme humoristiske tilgang til de fleste ting i livet, så vi har haft det rigtig sjovt med at skrive sammen. Vi har da haft forskellige holdninger undervejs, men vi har virkelig nydt at have de gode samtaler og diskussioner, som vi også gør det med andre mindre uenigheder i vores fælles liv, og så bliver vi altid enige til sidst.