Nanna fra Snogebæk: DM i Skills er ekstra læring for mig

Nanna fra Snogebæk: DM i Skills er ekstra læring for mig
Nanna Luna Brandt Pedersen fra Snogebæk deltager i DM i Skills i Roskilde i april. Eget foto
NYHED | ABONNENT | 6. FEB 2024 • 05:30
NYHED | ABONNENT
6. FEB 2024 • 05:30

Nanna Luna Brandt Pedersen fra Snogebæk uddanner sig til blomsterdekoratør og er udtaget til DM i Skills 2024 i Roskilde.

Nanna Luna Brandt Pedersen fra Snogebæk er udtaget til konkurrencen for blomsterdekoratører i DM i Skills 2024.

– Jeg glæder mig meget til oplevelsen, og så er det jo ekstra træning, fortæller hun.

Der er sammenlagt tilmeldt tre blomsterdekoratører til konkurrencen på Roskilde Tekniske Skole, og Nanna er altså en af dem. Frem mod konkurrencen får deltagerne træning i nogle af de discipliner, som de kan blive udsat for, som Nanna forklarer det:

– Vi kender ikke opgaverne forud, så vi prøver lidt forskellige ting. Jeg har for eksempel lavet en buket i et stativ. Den er luftig og transparent, og når jeg bruger stativ, skal der ikke bruges så meget grønt som fyld, siger den 19-årige elev.

Bror deltager også i Skills

Når Nanna ikke er på skole, er hun i lære hos Øens Blomster i Nexø.

– Det er genialt, at Nanna skal til DM i Skills. Selv om der er travlt her i butikken, så skal hun have denne chance og oplevelse med, fortæller Mette Beyer Pedersen, indehaver af butikken.

– Nanna er hurtig til at knække koden, og hun er hurtig til at tilegne sig teknikker og viden. Samtidig har hun flair for det og har fantasien med sig, og det er vigtigt, hvis man skal være blomsterdekoratør, siger Mette Beyer Pedersen.

Der uddannes blomsterdekoratører to steder i landet. Ved DM i Skills stiller hver skole med tre repræsentanter til konkurrencen.

– Jeg har valgt at tage Nanna med på holdet, fordi hun personligt er en stærk repræsentant for uddannelsen. Hun har tidligt i uddannelsen vist en meget stor forståelse for teorien, samt en stor evne til at reflektere og udvikle sit binderi, fortæller Vivian Ingeborg Ullitz, underviser på Roskilde Tekniske Skole.

Nanna er afsted med teamet fra Roskilde Tekniske Skole, men derudover er hendes bror også med til DM i Skills:

– Min bror Daniel skal konkurrere inden for uddannelsen personvognsmekaniker, og det er både betryggende og sjovt, at han er med. Det giver os lidt at tale om derhjemme, griner Nanna.

DM i Skills 2024 afholdes fra den 18. til 20. april på Dyrskuepladsen i Roskilde.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT