Han står bag ny bookingplatform: Sådan adskiller vi os fra de andre

Han står bag ny bookingplatform: Sådan adskiller vi os fra de andre
Marcus Persson er virksomhedsudvikler hos Book Bornholm. Foto: Mette Holm Hansen
DAGENS NAVN | ABONNENT | 12. MAJ 2022 • 06:00
Mette Holm
Journalist
DAGENS NAVN | ABONNENT
12. MAJ 2022 • 06:00

Marcus Persson arbejder i sin fars it-virksomhed inden for rejsebrancen i Ystad og har netop lanceret en ny online platform, Book Bornholm. På trods af et svensk pas føler han sig mest dansk, alligevel har han valgt at holde fast i det svenske sprog, når det kommer til datteren Selma på snart tre år.


En ny online platform, Book Bornholm, hvad kan den?

– Meningen med Book Bornholm er, at kunden skal kunne booke det hele hos os. Lige nu er vi godt i gang med, at kunderne kan booke færge og overnatning, men vores ønske er at udbygge konceptet med oplevelser, så kunden har ordnet det meste købe hjemmefra. For eksempel billetter til Middelaldercenteret eller andre oplevelser.

 

Hvad betyder det, at kunden kan booke sin færgebillet på jeres platform?

– Det er en kæmpe fordel. Det er faktisk noget af det, der adskiller os fra andre bookingsider som for eksempel Booking.com. Så samarbejdet med Bornholmslinjen er afgørende og noget, vi er meget glade for.

 

Der findes jo mange bookingsider, hvorfor endnu en?

– I forbindelse med coronakrisen har vi oplevet, at næsten ingen svenskere tog til Bornholm, og det fik os til at tænke nyt og udvikle Book Bornholm. Vi valgte at starte et kontor i København, og udover at have fokus på det svenske marked, så ser vi også en mulighed for at sælge Bornholm som destination for danskere og tyskere. Tidligere var vi et fysisk rejsebureau på gågaden her i Ystad. Folk kom hertil, når de skulle til Bornholm, men den funktion er stort set forsvundet, og i dag er vi mere et it-selskab end et rejsebureau. Vi har ikke personale, der sidder og tager imod bookinger, for det er ikke noget vores kunder efterspørger.

 


Marcus Persson

34 år
Forretningsudvikler i By Nordiq
Bor i København
Har bornholmsk kæreste og barn

 

Book Bornholm har kontor i København og Ystad, men kommer du også på Bornholm?

– Jeg har arbejdet her i fem år og startede i forbindelse med, at min far, der ejer virksomheden, ønskede at starte et kontor i København. Jeg arbejder fra København de fleste dage, men i gennemsnit er jeg i Ystad en gang om ugen og på Bornholm cirka hver 14. dag. Men det er ikke kun Book Bornholm, vi sidder med. Book Bornholm er ejet af By Nordiq, der sælger it-løsninger til turistbranchen. O-ringen, som er verdens største arrangør af orienteringsløb, køber systemer af os, så kunden kan købe alt fra startnummer til overnatning. Det er derfor, jeg er startet i virksomheden. Men mine rødder er på Bornholm, og det er der, Book Bornholm kommer ind i billedet.

 

Du er opvokset på Bornholm, men har en ret speciel baggrund?

– Mine forældre er svenske. Jeg har svensk pas, og selv om jeg føler mig dansk og har gået i dansk børnehave og folkeskole, så er det alligevel en del af min identitet, at jeg er svensk. Blandt mine venner er jeg er svensker, og jeg taler også svensk til min datter. Hun har svenske bedsteforældre, og så har jeg har både min farmor og mormor i Sverige, så jeg synes, det er en meget fin ting at give videre til Selma. Hun snakker svensk til mig og er bevidst om, at hun har to sprog. Vågner hun om natten og er tørstig, og det er mig, der kommer ind, så beder hun om vatten.