Hæder til keramikere

Hæder til keramikere
NOTITS | 2. OKT 2024 • 17:30
NOTITS
2. OKT 2024 • 17:30

Det lokale erhvervsliv i Nexø kvitterede i går for indsatsen med legater til to studerende ved Det Kongelige Akademi i Nexø – i daglig tale glas- og keramikskolen – for deres bidrag under Bornholms Kulturuge.

Frederik Thaibert og Maja Cornelia Ahnlund blev anerkendt for deres indsats under Bornholms Kulturuge med to legater på hver 1.250 kroner fra Varelotteriet og Erhvervsforeningen Nexø By og Havn.

De to studerende underviste Kulturuge-gæsterne i keramikdrejning, "hvor de med entusiasme og dygtighed inspirerede mange gæster til at prøve kræfter med leret", som det lød i indstillingen.

Varelotteriet, der blev grundlagt i 1887 af håndværkerforeninger, har en lang tradition for at støtte humanitære og sociale formål. I samarbejde med Erhvervsforeningen Nexø By og Havn har Varelotteriet nu også fokus på at støtte håndværksuddannelser, blandt andet med legater til studerende inden for glas- og keramikfagene.

Legaterne blev overrakt af glaspuster og bestyrelsesmedlem i erhvervsforeningen Maj-Britt Zelmer Olsen fra Matter - House of Craft i Nexø.



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT