Dødsfald: Syrummet var hendes fristed

Dødsfald: Syrummet var hendes fristed
Ruth Mannering døde forleden, 85 år. Privatfoto
NYHED | ABONNENT | 26. MAJ 2022 • 05:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
26. MAJ 2022 • 05:30

Ruth Mannering, der var gift med sparekassedirektør Mogens Mannering, er død, 85 år.


Et altomfavnende familiemenneske. Det er en af de betegnelser, som Annemette Mannering hæfter på sin mor, Ruth Lander Mannering, der døde forleden, 85 år gammel.

Ruth Mannering var fra Samsø, hvor hun voksede op som den ældste af tre piger. Hun blev uddannet dameskrædder i Odense, og allerede som barn syede hun tøj til sig selv og sine søstre.

Ruth Mannerings håndværk blev dog aldrig hendes levevej, men forblev hendes store hobby igennem hele livet.

– Jeg husker min mor som en, der forsvandt ind i syrummet, når hun havde tid. Det var hendes helle. Hun syede også tøj til mig og min søster, indtil vi begyndte at stritte imod og godt ville have et par wranglerbukser, siger Annemette Mannering.

– Så sent som sidste år syede hun et stort patchworktæppe til mig, og det fik jeg til min fødselsdag i november. I det tæppe er der stof, jeg kan genkende fra kjoler, hun havde i 1970’erne. Hun smed ikke noget ud. Havde hun en kjole, hun ikke brugte mere, så klippede hun den op og syede noget andet af den. Hun syede alt sit tøj selv, undtagen undertøjet.

Sparekassedirektør

Ruth Mannering blev i 1965 gift med Mogens Mannering.

– Mor var en meget stor støtte for min far i hans karriere. Lige meget hvad han fandt på, bakkede hun op. Vi har flyttet meget rundt og endte på Bornholm i slutningen af 1970’erne, fortæller Annemette Mannering.

Mogens Mannering var direktør for Sparekassen Bornholm i årene 1978-90 og efterfølgende stod han i spidsen for etableringen af Sparekassen Bornholms Fond. Han var frem til 2004 administrator af fonden, som har støttet blandt andet idræt, kultur og børn og unge med store beløb.

– Mor valgte at hellige sig børn og hjem. Hun stod altid klar med te og boller, når vi kom hjem fra skole, og så fik vi snakket dagen igennem, fortæller Annemette Mannering.

Hun samlede familien

– Mor elskede at samle os allesammen om et godt, stort måltid. Hun var god til at lave mad. Hun gik meget op i sine børnebørn og til sidst oldebørn. Hun vil blive utroligt savnet af hele flokken.

Ruth Mannering var i årene på Bornholm aktiv i Red Barnet, og hun underviste i patchwork på aftenskole.

Ruth og Mogens Mannering flyttede til Hørsholm i 2005. Efter Mogens Mannerings død i 2020, flyttede Ruth Mannering til Østerbro i København.

Ruth Mannering efterlader sig tre børn, Finn og Annemette, der begge bor på Bornholm, og Ulla, seks børnebørn og fire oldebørn.