Dødsfald: Hun satte en ære i at kunne klare sig selv
Ingrid Skovgaard Olsen, der arbejdede på Nylars Plejehjem i mange år, er død.
Ingrid Skovgaard Olsen, Rønne, er død. Hun blev 87 år.
Ingrid Skovgaard Olsen var født på ejendommen Rævehøj i Østermarie, hvor hun voksede op med sine forældre og et par ældre søskende. Det var små kår, og hun blev hurtigt vant tll, at der skulle bestilles noget.
– I skal lære at "sjødda nâd", sagde hun altid til os børn, siger den ældste af de to sønner, Bent Skovgaard Olsen.
Ingrid Skovgaard Olsen kom ud at tjene bønder, primært i Østermarie, indtil hun i 1954-55 blev forlovet med Sven Aage Olsen, der også kom fra Østermarie. De blev gift i december 1955 og købte en ejendom i nærheden af Ølene.
– Min far syntes dog efterhånden, at der var for langt til arbejdet på Rabækkeværket, når han samtidig drev et fritidslandbrug på ejendommen. Vi flyttede i 1967 til Nylars og ejendommen Lyet, skråt overfor den gamle brugs, fortæller Bent Skovgaard.
I Nylars blev familien en del af meget af det, der foregik i og omkring forsamlingshuset og hallen, da den blev etableret.
Sygehjælper
Ingrid Skovgaard Olsen havde nogle job med at servere, og da drengene var ved at blive store, begyndte hun at arbejde på Nylars Plejehjem. Der var hun i mere end 30 år, indtil hun gik på efterløn. Hun arbejdede primært eftermiddag og aften, og hun tog også en et-årig sygehjælperuddannelse undervejs.
– Min far fik dårlige lunger, og de flyttede derfor i lejlighed på Holger Lundgrensvej i Rønne i 1997, og han døde i 1998.
– Mor var én, der passede sit arbejde, og som man kunne stole på. Hun var god tll omsorg og til at tage sig af mennesker. Sådan har hun også været overfor os børn. Vi skulle arbejde for føden, men så kunne man også kræve sin ret, siger Bent Skovgaard.
Ingrid Skovgaard Olsen levede et aktivt pensionistliv, indtil hun blev syg for et år siden. Hun holdt venskaber ved lige og fik nye venner, deltog i gymnastik, svømning, cyklede rundt på øen, gik stavgang, var med i Faglige Seniorer, syede tæppelapper i Præstegårdsladen og strikkede til børnebørnene.
Bornholms historie
– Hun kendte Bornholm. At køre med vores mor på Bornholm var en oplevelsestur i historisk fortælling, hvad gårdene hed, hvem der havde boet der med videre. Hvad jeg kommer til at savne, ud over hende selv og hendes lattermildhed, er, at hun i den grad kunne Bornholms historie, siger Bent Skovgaard.
– Hun satte stor pris på familien, og hun har været medsponsor på familierejser i både ind- og udland. Hun ville hellere bruge pengene, mens hun var i live, og hun selv kunne være med sammen med familien. Hun var verdens bedste farmor, siger Bent Skovgaard.
Ingrid Skovgaard Olsen boede på Holger Lundgrens Vej til det sidste og klarede sig med lidt hjælp.
– Hun satte en ære i at kunne klare så meget som muligt selv.
Ingrid Skovgaard Olsen efterlader sig to sønner – Bent, der bor i Skørping i Nordjylland og Klaus i Rønne – samt fem børnebørn og to oldebørn.
Folkeskolen er det vigtigste

NYT JOB
MEST LÆSTE
Naturen og dem, der gør noget

Ejn sæksara
Et sæt bestående af en stor snaps og et lille glas øl. Betegnelsen kommer af, at det kostede seks øre.
OM BORNHOLMS TIDENDE
LÆS AVISEN DIGITALT
Læs avisen på din computer
Download app til Apple
Download app til Android
Ansvarshavende chefredaktør: Kristoffer Gravgaard.
Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne.
Hovednummer: 56903000. Redaktion: 56903081. CVR nr: 35244115
© Bornholms Tidende Tekst, grafik, billeder, video, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Bornholms Tidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4".
Generelle handelsbetingelser | Cookie- og Privatlivspolitik | Cookiedeklaration