Dita smittede med sin begejstring

Dita smittede med sin begejstring
Dita Hansen har haft uvurderlig betydning for vævningen på Bornholm, skriver Vævekredsen Bornholm. Her er Dita Hansen ved vævekredsens 40 års jubilæumsudstilling i 2015. Arkivfoto: Allan Rieck
NYHED | ABONNENT | 21. SEP 2023 • 05:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
21. SEP 2023 • 05:30

Dita Hansen fra Gudhjem havde en stor betydning for vævearbejdet på Bornholm.

Karin Holm har på vegne af Vævekredsen Bornholms bestyrelse indsendt mindeord om Dita Hansen:

Ditas betydning for vævningen på Bornholm er helt uvurderlig. Gennem en årrække, ja, en menneskealder, delte hun med gavmild hånd sin brede viden om vævning, smittede os med sin begejstring og brugte uendelig mange timer og dage til gavn og glæde for væverne på Bornholm.

Dita var en højt skattet underviser i Gudhjem i mere end 20 år, først på Gudhjem Museum og senere i de nye lokaler på Solstien. Hendes tålmodighed med nye – og de ikke så nye – væveres uvidenhed og glemsomhed var stor. Uanset hvor flyvske ideerne var, så var Dita klar til at hjælpe igennem udfordringerne. Aldrig oplevede en væver, at noget ikke kunne lade sig gøre på en eller anden måde.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 29-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Onsdag: Overvej at spise ude eller hente en omgang take away ;-). Fra 17-21 koster det dyrt at fyre op i pander, gryder og ovn. Gennemsnitsprisen for de fire timer er 5,27 kr./kWh. Vi savner en god gang vind til at presse priserne, men vejrudsigten skuffer helt frem til weekenden.  Brug strømmen efter kl. 22, selv om den koster 3 kr./kWh alt inklusive. Det er ikke sikkert, at det bliver billigere i morgen.

Bornholms energi og forsyning