'Der er en vis tryghed i at vokse op i et lille samfund, hvor alle kender alle'

'Der er en vis tryghed i at vokse op i et lille samfund, hvor alle kender alle'
Kennet Holm Mortensen. Foto: Jacob Jepsen
DAGENS NAVN | BORNHOLM | ABONNENT | 26. AUG 2021 • 05:30
DAGENS NAVN | BORNHOLM | ABONNENT
26. AUG 2021 • 05:30

Kennet Holm Mortensen er ny sektorformand for FOA Bornholms pædagogiske gren. Han har beskæftiget sig med det pædagogiske felt i henved 13 år og begyndte som pædagogmedhjælper i en sfo. Senere blev han klubmedhjælper og handicaphjælper. I dag arbejder han som skolepædagog på Svartingedal Skole i Hasle.

Du siger, du stillede op til sektorformand, fordi en kollega opfordrede dig til det. Hvad sagde hun?

– At hun syntes, at jeg skulle undersøge, hvad det indebar, samt at hun tænkte, at jeg ville passe godt i den rolle.

Hvad svarede du?

– At jeg ville se lidt nærmere på det og finde ud af, hvor meget det ville gribe om sig.

Hvad tænkte du?

– Først at det umiddelbart er en stor post at påtage sig, men efterfølgende at det kunne være spændende at høre lidt mere om.

Hvad fik dig til at stille op?

– At jeg havde en god snak med den afgående formand samt min kone, som syntes, at jeg skulle prøve det, hvis jeg selv syntes, det var spændende.

Du siger, du vil være med til at gøre en forskel. Kan du blive mere konkret på, hvad det er for en forskel, du gerne vil bidrage til?

– Jeg vil gerne arbejde videre på det, der allerede er i gang omkring ”De små børns Bornholm” og derigennem få flere af vores medlemmer engageret i det arbejde, som i bund og grund kan gøre en enorm forskel for det enkelte barn.

Hvilken viden, kompetence og erfaringer fra dine snart 13 år indenfor pædagogisk arbejde er det, du kan videreføre til dit arbejde som sektorformand?

– Jeg tænker, at det er et sammensurium af forskellige kompetencer, der kan bringes i spil fra min side. Jeg har mest erfaring fra skole og SFO-verdenen, hvilket ikke tidligere har været særligt stærkt repræsenteret. Men jeg kan lige så vel trække på erfaringer fra mine år som handicaphjælper. Det hele afhænger jo af, hvilken kontekst jeg skal bruge mine kompetencer i.

Hvad bliver din første opgave som sektorformand?

– At få et overblik over hvilke opgaver der pt. ligger på formandsbordet samt, at vi skal have bestyrelsesmøde, hvor jeg får hilst rigtigt på den resterende del af bestyrelsen, som jo er en lige så vigtig del af arbejdet, som jeg som formand er.

Hvad glæder du dig mest til?

– At finde ud af, hvor jeg skal og kan bruge mine kræfter bedst muligt – og så komme i gang med det arbejde.

Du flyttede til Bornholm i 2010. Hvad fik dig herover?

– Jeg blev optaget på den Pædagogiske Assistent Uddannelse, PAU.

Og hvad fik dig til at blive hængende?

– Livet… Jeg mødte min kone Camilla på uddannelsen, vi fandt hurtigt ud af, at det skulle være os. Så før vi fik set os om, var vi færdige med uddannelsen, vores første søn Noam blev født en måned efter, vi dimitterede, og de næste to, Kean og Lias, fulgte i 2014 og 2017. Vi blev gift i 2016 og har nu boet i Hasle i otte år og er blevet godt funderet i lokalsamfundet med diverse fritidsaktiviteter for os alle fem.

Du har selv tre drenge. Tror du, at det giver børn noget særligt at vokse op på Bornholm i forhold til andre steder i landet og i så fald hvad?

– Ja, det tror jeg bestemt, det gør. Der er en vis tryghed ved at vokse op i et lille samfund, hvor ”alle kender alle”. Det giver børn et godt socialt fundament, at man hilser på hinanden og interesserer sig for hinanden og engagerer sig i forskellige ting – både lokalt i byen/idrætsforeningen, i skolen samt i en vis udstrækning på ø-plan.

 


Kennet Holm Mortensen

Alder: 35 år

Stilling: Skolepædagog

Bopæl: Hasle

Oprindelig fra: Stevns

Civilsatus: Gift med Camilla

Børn: Tre drenge

Hobby/interesser: Primært landevejscykling men også lidt båd, fiskeri og fodbold