Christina redder en lang tradition: Det skal være sjovt at være spejder

Christina redder en lang tradition: Det skal være sjovt at være spejder
Privatfoto
DAGENS NAVN | ABONNENT | 28. NOV 2023 • 05:30
Jakob Marschner
Journalist
DAGENS NAVN | ABONNENT
28. NOV 2023 • 05:30

Intet mindre end en 112 år gammel spejdergruppe var i fare for at lukke og slukke, da Rønne 1. Trop og Flok under Det Danske Spejderkorps ikke kunne finde en ny tropsleder. Da spejderne slog alarm i medierne, sprang Christina Elsvor Paulsen til. Hun vil lære udeliv og sammenhold fra sig til de unge spejdere.

Hvordan går det til, at du nu bliver tropsleder for Det Danske Spejderkorps i Rønne?

– Det går sådan til, at jeg i medierne så, at der var mangel på tropsledere, og at spejdergruppen var i fare for at lukke.

– Så talte jeg med min mand om det, og han sagde, at han syntes det lød fint. Så ringede jeg til Ebbe Frank fra Det Danske Spejderkorps og mødte frem til et møde. Og her blev jeg så valgt.

– Jeg var spejder i Vordingborg fra jeg var seks til 12 år. Da min datter blev spejder, var jeg tropsleder for hende og hendes trop. Her var børnene lige et par år yngre end dem, som jeg bliver leder for nu, men funktionen er den samme.

Hvorfor har du sagt ja til opgaven?

– Det har jeg gjort, fordi spejderlivet interesserer mig rigtig meget. Det med at være ude. Jeg synes også, at det vil være synd, hvis der ikke er en leder til sådan en gruppe børn.

– Så har jeg også lige fået en lille søn, der nu er fem måneder. En efternøler. Ham skulle vi jo også gerne have ind i spejderlivet.

Hvad vil du gerne bringe til spejderlivet på Bornholm?

– Jeg vil gerne bringe en masse glæde og spændende udfordringer til de unge. Og en masse sammenhold, for det er også en vigtig del af spejderlivet.

– Hvis jeg kan udfordre de unge lidt, vil jeg også gerne det. For eksempel ved at gå Bornholm rundt og finde på udfordrende aktiviteter på lejre. Det skulle jo også gerne være udfordrende at være spejder.

Hvad kan man få som spejder, som man ikke kan få andre steder?

– Jeg synes, at man lærer rigtig meget om sammenhold ved at være spejder. Man lærer også en masse knob og at bruge en kniv og at passe på naturen. At naturen også skal være et godt sted at være.

Kan du bygge et pagodebål og binde 17 forskellige knob, eller er der også nogle ting, som du lige skal læse op på?

– Nu er der jo gået en del år siden jeg sidst var spejderleder, så der er nok lige lidt at læse op på. Jeg kan stadig de basale knob, men jeg skal for eksempel nok lige læse lidt op på de her rafteknob, der også findes.

Christina Elsvor Paulsen

Nyvalgt tropsleder for 1. Rønne Trop og Flok.

46 år.

Pædagogisk assistent.

På barsel fra Tejn Børnehus.

Født og opvokset på Lolland.

Gift med Thomas, mor til Amalie (23 år) og Gabriel (fem måneder).

Bor i Tejn.