Britta er klar til at afvikle DM: 'Det er et kæmpe arbejde'

Britta er klar til at afvikle DM: 'Det er et kæmpe arbejde'
Britta Sjøstrøm er med til at arrangere DM i kroket for par, som lørdag spilles i Hasle. Eget foto
DAGENS NAVN | ABONNENT | 9. SEP 2023 • 05:30
Jesper Gynther
Journalist
DAGENS NAVN | ABONNENT
9. SEP 2023 • 05:30

Landets allerbedste kroketspillere er samlet i Hasle i dag, hvor danmarksmesterskaberne i par afvikles. Britta Sjøstrøm er med til at arrangere stævnet, som hun håber kan få flere bornholmere til at dyrke sporten.

Hvad betyder det for jer i Krocket Bornholm, at DM kommer til øen?

– DM holdes hvert år og går på skift mellem de 14 forskellige landsdele, men jeg tror ikke, det har været her før, så det bliver ret spændende. Det er kun vinderne i de 14 landsdele, der får lov at deltage, så det er de absolut bedste kroketspillere, som kommer. Der kommer 41 par, hvoraf der er seks fra Bornholm. Af bornholmerne tror jeg, at Gunnar Birkelund og Leif Nielsen måske har en chance for at vinde, men man ved det ikke, for der er nogle ret dygtige par ovrefra. Der er især mange fra Jylland af, hvor kroket er en stor sport.

Hvor stort et arbejde er det at afvikle DM?

– Vi kommer til at trække på op til 20 frivillige for, at stævnet kan afvikles. Det er et kæmpe arbejde at få hele stævnet til at køre, men det er også lidt spændende at afvikle så stort et stævne. Vi skal sørge for forplejning af dem, så vi er 12 frivillige, som sørger for, at deltagerne får morgenmad, frokost og kaffe, og der er andre, som skal sætte baner op. Derfor holder vi også DM i Hasle, for der er faciliteter til at kunne afvikle stævnet. Vi har også fået borgmester Jacob Trøst til at holde åbningstale klokken 9.

Hvor mange kampe skal der spilles?

– Der kommer til at blive spillet i alt 72 kampe, før vi har fundet mestrene i de forskellige rækker. Det kommer til at tage noget tid, for det er ikke ualmindeligt, at en kamp varer halvanden time. Den kan også vare en halv time, hvis det ene hold kommer godt i gang og får fat i modstandernes kugler. I kroket går det også ud på at forsvare sig og gøre det sværere for modstanderen, og det er nogle rigtig dygtige til.

Hvad håber du, værtsskabet kan føre til?

– Vi håber, det kan skabe noget opmærksomhed, for det er en sport, vi synes, rigtig mange godt kunne dyrke. Vi vil især rigtig gerne have flere 60+ til at starte, for det er en rigtig god sport for folk oppe i vores alder. Vi går jo alligevel 3-4.000 skridt i sådan en kamp. I forvejen er der mange af os, som er oppe i alderen, og en af vores spillere på Bornholm er faktisk 88 år. Flere tager sågar deres rollator med på banen, og det kan man faktisk godt. Der er også en, som går med stok, fordi det ene ben er kortere end det andet. Og så er der nogle, som tager en jagtstol med og sidder på den undervejs. Fysisk skal man dog kunne bevæge sin højre arm, når man laver pendulsvinget. Men du skal også bruge hjernen, for der er meget strategisk og taktisk spil i kroket. Du skal ikke bare skyde igennem. Hvad kan modstanderen finde på at gøre ved os næste gang? Du skal virkelig bruge din hjerne, så det er en sport, som er god for både krop og sjæl.

Er det også en social sport?

– Ja, det er meget socialt. Man taler pænt til hinanden, og man har rigtig godt socialt samvær. Jeg har kun spillet kroket i fire år, for jeg begyndte først til det, da jeg flyttede til Bornholm for seks år siden og mødte min mand, som spillede kroket. Jeg spiller sammen med ham, og vi deltager i B1-rækken. Der går nok lidt tid, inden vi kommer op og bliver mestre, og det bliver vi nok heller ikke. Men det med konkurrence ligger i generne, for jeg er gammel sportspige og spillede håndbold, indtil jeg fyldte 40 år. Så for mig handler det også om at vinde, og det var derfor, jeg begyndte til kroket.

Britta Sjøstrøm

75 år.

Bor i Østermarie.

Pensionist.

IT-uddannet og selvudråbt "computerekspert".

Gift med Mogens Olsen, som er formand for Krocket Bornholm.



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT