Bornholmsk landmand måtte nøjes med finaleplads

Bornholmsk landmand måtte nøjes med finaleplads
Christian Koefoed. Arkivfoto: Berit Hvassum
NOTITS | 8. NOV 2023 • 18:06
NOTITS
8. NOV 2023 • 18:06

Landmand Christian Koefoed, der driver Gamlevældegård i Østerlars, var onsdag snublende tæt på at vinde prisen som årets unge landmand på Landbrug og Fødevarers delegeretmøde i Herning.

Fire landmænd var udvalgt til finalen i det, landbrugsorganisationen kalder Årets Unge Landmand-prisen, heriblandt Christian Koefoed. Det blev dog Casper Bech Poulsen, der driver Bakkegården ved Holstebro, der løb med prisen og nu kan kalde sig årets unge landmand.

I år var der 44 indstillinger til prisen, og derfor var det 'nærmest også en umulig opgave at finde en vinder', lød det fra formanden for Landbrug og Fødevarer, Søren Søndergaard.

– For den der ild, som er så fuld af power, den brænder i jer alle fire, - og den kan man altså godt gå hen og blive helt nyforelsket i. Netop derfor giver det også så meget mening at uddele netop denne her pris. For den giver os mulighed for at vise, hvor meget vi værdsætter jer. Og sige tak.

Christian Koefoed overtog Gamlevældegård i 2020 og har siden investeret cirka 50 millioner kroner i bedriften. Bornholms Landbrug & Fødevarer skrev blandt andet i sin indstilling af Christian Koefoed, at den unge landmand har hævet effektiviteten på gården.