Årets unge landmand: Christian er i finalen

Årets unge landmand: Christian er i finalen
Christian Koefoed. Foto: Berit Hvassum
NOTITS | 15. OKT 2023 • 07:00
Holger Larsen
Journalist
NOTITS
15. OKT 2023 • 07:00

Bornholms Tidende skrev tilbage i august, at Bornholms Landbrug & Fødevarer indstiller Christian Klevin Koefoed til prisen som årets unge landmand.

Nu ligger det fast, at Christian Koefoed, der driver Gamlevældegård i Østerlars, er udvalgt som en af de fire i finalen. Han er netop som den første af finalisterne blevet portrætteret i Landbrugsavisen.

Christian Koefoed er anden generation på gården. Hans far, Flemming Brandt Koefoed, købte den i fri handel i 1983 og drev den til sin død i 2020.

Christian Koefoed overtog Gamlevældegård i 2020 og har siden investeret cirka 50 millioner kroner i bedriften.

Bornholms Landbrug & Fødevarer skriver blandt andet i indstillingen, at den unge landmand har hævet effektiviteten på gården.

Gamlevældegård har en integreret griseproduktion med 200 søer, og på Gamlevældegård og Buggemølle er der en samlet produktion af slagtegrise på 6.700 per år. Christian Koefoed driver desuden planteavl på 350 hektar og er under normale forhold selvforsynende med foder.

Kåringen af årets unge landmand finder sted i forbindelse med Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning 8.-9. november.