Bornholmer på banen i Parken

Bornholmer på banen i Parken
Christian Hjorth Lauritsen spillede i Parken inden fodboldlandskampen mod Finland. Pressefoto
NOTITS | 24. MAR 2023 • 07:30
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
24. MAR 2023 • 07:30

31-årige Christian Hjorth Lauritsen optrådte inden landskampen mod Finland.


Rasmus Højlund løb med overskrifterne efter torsdagens fodboldlandskamp mod Finland i Parken, men inden angriberen fra Atalanta scorede sit hattrick, var det Christian Hjorth Lauritsens opgave at varme publikum op. Det gjorde den bornholmske violinist med en melodi, som primært er forbundet med det engelske herrelandshold: hittet "Freed From Desire" fra 1997.

– Min producermakker Jonas Bergmann, som i øvrigt også er bornholmer, og jeg har lavet et remix af sangen, som passer lidt bedre til violin. Det er en sang, som hele tiden bliver spillet på stadioner rundt omkring i verden, og det er egentlig det, som var det primære formål: At lave et fedt show og få hele Parken til at lålå'e med, fortæller Christian Hjorth Lauritsen i en pressemeddelelse.

Voksede op i skoven

Til daglig er 31-årige Christian Hjorth Lauritsen violinspiller i metalcore-bandet Siamese, der i sommer spillede for cirka 20.000 gæster ved festivalen Copenhell. I år skal Siamese blandt andet spille på Roskilde Festival og på turné i Europa og USA.

– Vi har haft et godt 2022, hvor vi har spillet over 60 koncerter i Europa og USA. Sommeren bød på en masse festivaller, og vi har varmet op for Korn, Beartooth & Wage War. Tidligere har vi turneret Europa tynd og været tre gange på tour i Japan. Vi har lige rundet 50 millioner streams på vores sange. Den kommende sommers højdepunkt bliver helt sikkert, når vi skal spille på Roskilde Festival for første gang, fortæller han.

Christian Hjorth Lauritsens forældre var lærere og senere forstandere på Bornholms Højskole. Han spillede klassisk musik i hele sin opvækst og var del af samtlige orkestre, Bornholm havde at byde på.

– Jeg har også taget en MGK på musikskolen i Rønne. Senere begyndte jeg at spille i det bornholmske punkrock-band Stream City, fortæller han.