Astrid bryder tabu i landsdækkende tv

Astrid bryder tabu i landsdækkende tv
Peter Ingemann håber, at seerne lærer noget af Astrid Nielsens historie om at vokse op i et hjem med alkoholmisbrug. Den fortæller hun i "Ingemann og Bornholm". Pressefoto: Blå Kors
NYHED | RØNNE | 23. JUN 2022 • 07:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | RØNNE
23. JUN 2022 • 07:30

I andet program af "Ingemann og Bornholm" fortæller 15-årige Astrid Nielsen om at vokse op med misbrug i sin nærmeste familie.


Det kan gøre en stor forskel at tale med andre om ens problemer. Det ved 15-årige Astrid Nielsen. Ligesom mange andre børn er hun vokset op med alkoholmisbrug i sin nærmeste familie og har gennem en stor del af sin barndom følt sig meget alene. Så begyndte hun i et terapiforløb i Barnets Blå Hus i Rønne, der er et behandlingstilbud til børn og unge fra hjem med alkohol- og andet misbrug og deres familier.

– Jeg har altid troet, at jeg var anderledes og følt mig ensom. Det har hjulpet mig rigtig meget at komme i Barnets Blå Hus, hvor jeg oplevede, at jeg ikke var den eneste, siger hun i en pressemeddelelse fra Blå Kors, der driver Barnets Blå Hus.

Astrid Nielsen fortæller sin historie til tv-vært Peter Ingemann i andet program af "Ingemann og Bornholm".

– Det var rigtig sjovt at være med i programmet. Vi snakkede om min baggrund, og hvordan Barnets Blå Hus kunne hjælpe mig. Jeg håber, at det kan hjælpe andre børn og unge til at få hjælp, fortæller Astrid Nielsen.

Livsbekræftende oplevelse

Peter Ingemann er selv vokset op med en far, der havde et alkoholmisbrug. Han har lavet programmer som "Hammerslag" og "Størst", men alligevel var mødet med Astrid Nielsen og de andre piger fra Barnets Blå Hus noget særligt.

– Det var virkelig en livsbekræftende oplevelse. Jeg synes, det er så sejt og modigt, at pigerne vil stille op og fortælle om noget, som 122.000 børn i Danmark lider under, og som er så tabubelagt. De kan være med til at få det afmystificeret og gøre alle dem, som ikke selv har problemet inde på livet, opmærksom på, at det findes, siger han i pressemeddelelsen.

Han håber, seerne lærer noget af pigernes historie.

– Forhåbentlig sidder der nogle forældre ude bag skærmen, som ser programmet, og tænker: "Det er mig, de snakker om". Nogle forældre, som kan genkende pigernes fortællinger i deres egne børn, så vi på den måde kan gøre en forskel, siger Peter Ingemann.

Andet program af "Ingemann og Bornholm" bliver vist på TV2 den 27. juni og er allerede gjort tilgængelig på TV2 Play.