Anne Sophie vil investere grønt for Bornholm

Anne Sophie vil investere grønt for Bornholm
Pressefoto
DAGENS NAVN | ABONNENT | 20. MAR 2023 • 05:30
Jakob Marschner
Journalist
DAGENS NAVN | ABONNENT
20. MAR 2023 • 05:30

Beof's nyansatte chef for grøn energi har erfaring med sig fra store steder som Maersk og Vækstfonden. Anne Sophie Vinther Hansen er innovativ, så hun vil gerne gå nye veje, og Beof har trukket hende til, fordi Bornholm i mange år har været med helt fremme i den grønne omstilling, som hun har arbejdet med i hele sin karriere.

Hvorfor har du valgt at fortsætte din karriere i Beof?

– Det har jeg, fordi opgaven er rigtig, rigtig spændende. Arbejdet med vedvarende energi er rigtig vigtigt, og det vil være meget spændende at sikre Bornholm lokalt ejerskab til vedvarende energi. Vedvarende energi er også et godt sted at investere og sikre et afkast, der kan bruges andre steder på Bornholm.

– Det motiverer mig også, at Bornholm virkelig er på forkant med den grønne omstilling. I snart mange år har Bornholm været en hjørnesten i at udvikle, teste og demonstrere grønne energiløsninger. Nu er energiøen så også på vej, og den vil sætte Bornholm endnu mere på landkortet.

Hvad håber du at opnå af konkrete resultater med Beof?

– Jeg vil gerne være med til at lave nogle rigtig gode grønne investeringer, der gør en forskel for bornholmerne og forhåbentlig også for den grønne omstilling. Det kan være gennem investeringer i infrastruktur, og det kan også være mere relateret til teknologi.

– På den kortere bane handler det nok mest om sol og vind, men jeg skal også se på, hvad der ellers kan være af grønne investeringer.

Du har arbejdet for Maersk og for Vækstfonden, og for nogle år siden fik et firma, som du startede, 30 millioner kroner fra Innovationsfonden. Det er store job og store penge fra nogle store aktører. Har du på den baggrund mødt nogle, der ikke forstod, hvad du nu vil på Bornholm?

– Nej, det har jeg ikke, for Bornholm har virkelig været en hjørnesten i den grønne omstilling i de seneste 10 år. Det ved man godt de steder, hvor man arbejder med grøn energi og grøn omstilling. Og den røde tråd i de job, som jeg har haft, har været, at det hele har handlet om energi og grøn omstilling.

Hvilket forhold har du til Bornholm?

– Jeg har været på besøg på Bornholm en masse gange. Både som barn og som ung og som voksen. Jeg har altid syntes, at det er et rigtig dejligt sted at komme, og jeg har altid følt mig meget velkommen.

– Jeg er halvt færing, så alt det her med klipperne taler også til mig. Det samme med skoven og hele resten af naturen på Bornholm.

Hvilket indtryk har du fået af Bornholm i den her omgang nu, hvor du også arbejder herovre?

– Måske ikke så mange endnu, for jeg bor stadigvæk i København, fordi en hel del vigtige interessenter i mit arbejde er i hovedstadsområdet. Så jeg er begge steder lige nu og er på Bornholm nogle dage om ugen, også for at lære mine nye kolleger at kende.

– Med hensyn til at flytte herover må vi se, hvad der giver mening over tid. Der er mange dejlige steder på Bornholm, så det er slet ikke taget af bordet. Det skal bare også lige kunne lade sig gøre rent praktisk.


Anne Sophie Vinther Hansen

Afdelingschef for vedvarende energi i Beof.

40 år.

Født på Frederikberg, vokset op i København, Vejle og Boston (USA).

Cand.scient (bioteknologi) fra Københavns Universitet.

Cand.merc.bio fra Copenhagen Business School

efteruddannelse i investering og finansiering fra London Business School.

Tidligere stillinger i Maersk, Syddansk Innovation og Vækstfonden.