Ifølge forskerne bliver man nødt til at finde andre måder at producere fisk og krebsdyr, da der ikke er mange fisk tilbage i havet. Derfor vil de gerne teste forskellige produktionsmetoder. For Nexø Vodbinderi handler det blandt andet om at profilere Bornholm.
– Nexø Vodbinderi er glade for at deltage i dette projekt. Hvor vi tidligere har beskæftiget os med de ressourcer, der findes i havet, bevæger vi os nu over i dem, vi selv kan være med til at skabe. Men fokus er stadig på at profilere Bornholm og bornholmske produkter, fortæller indehaver og direktør Klaus Hjorth Hansen i en pressemeddelelse.
Han håber, at der på sigt kan skabes flere produkter, som man vil opfatte som bornholmske, og at projektet således er med til at skabe og beholde arbejdspladser på øen.
– Samtidig håber vi at kunne være med til at udvikle nye og bedre metoder til at frembringe fødevarer på et mere bæredygtigt grundlag, siger han.
Projektet har fået i alt 5,4 millioner kroner i tilskud fra puljen "Grøn omstilling akvakultur – Udviklingsprojekter og udvikling af erhvervsmæssig tangproduktion" under Den Europæiske Hav-, Fiskeri- og Akvakulturfond og Fiskeristyrelsen.