Som en del af begrundelsen nævner Energistyrelsen, at den politiske aftale om Danmarks Havplan udtrykkeligt tager stilling til, at der ikke udlægges nye arealer til berostillede kommercielle åben dør-projekter, herunder Bornholms Havvinds ansøgning. Den aftale står et bredt flertal i Folketinget bag, også Peter Juel-Jensens Venstre.
– Jeg vil gerne have mulighed for at vende med min klima- og energiordfører, hvad perspektiverne og mulighederne er, inden jeg helt kan sige, hvad der er op og ned. Der er stadig reserveret nogle området til havvind i den havplan, og jeg kan ikke forstå, at man ikke kan bringe det i spil, også når man beder bornholmerne om at acceptere og se udviklingsmuligheder i et relativt stort VE-anlæg, altså energiøens transformatorstation, siger han.
Den bornholmske vandkant
Samtidig med at Peter Juel-Jensen planlægger at tage en snak med sin kollega Linea Søgaard-Lidell om afslaget, mener han, at der lokalt på Bornholm er brug for en mere dybdegående samtale om projektet, og om Bornholm virkelig vil det her.
– Jeg kan simpelthen ikke forstå, hvorfor man ikke kan give bornholmerne den her chance, men jeg vil også gerne sige til initiativtagerne bag Bornholms Havvind, som jeg bakker varmt op, at der udestår altså også en diskussion på øen. Jeg har noteret mig, at der er en meget ambitiøs kreds af folk, som kan se nogle perspektiver i det her, men jeg kan også se, at der er nogle bornholmere, som ikke tænker, at de der møller skal stå ude i den bornholmske vandkant, siger Peter Juel-Jensen.