Vandretræf afvikles trods store udfordringer

Vandretræf afvikles trods store udfordringer
I Kristi Himmelfartsferien afvikles der vandretræf med deltagelse af både lokale medlemmer af Dansk Vandrelaug og medlemmer ovrefra. Arkivfoto: Allan Rieck
NOTITS | ABONNENT | 18. MAJ 2022 • 17:32
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
18. MAJ 2022 • 17:32

Coronakrisen og stigende priser grundet krigen i Ukraine har gjort det besværligt at arrangere årets vandretræf hos Dansk Vandrelaug Bornholm, men nu er det alligevel lykkedes at få det hele på plads.

Træffet finder sted i Kristi Himmelfartsferien fra torsdag den 26. maj til søndag den 29. maj på vandrehjemmet Nordly i Sandvig, og der er tilmeldt i alt 32 glade vandrere, som bor ovre, ligesom der også er flere af lokalafdelingens 134 medlemmer, som har meldt deres ankomst.

– Det har været en stor udfordring for vores lille forening af tilrettelægge arrangementet dels på grund af coronakrisen og derefter Ukrainekrigen med deraf følgende stigende priser, siger lokalafdelinens formand, Kirsten Lund-Hansen.

– Vi havde endda satset på flere deltagere, og vi har så derfor kun de bedste ønsker om at arrangementet bliver afviklet i bedste gode ånd, som det er tilrettelagt i, og vi glæder os til at vise vor ø frem til vandregæsterne samt alle vore lokale medlemmer, som naturligvis også er velkomne, siger hun.

På landsplan har organisationen 10.000 medlemmer.

Winni Grosbøll tager imod

Dansk Vandrelaug Bornholm har til vandretræffet tilrettelagt i alt syv vandreture af kortere og længere variationer, som udgår fra forskellige steder på øen - dog er der lidt hjælp af en bestilt bus den ene dag.

Arrangementet starter torsdag eftermiddag på vandrehjemmet Nordly med ankomst og velkomst af direktør for Friluftsrådet Winni Grosbøll. Derefter skal der vandres en kort tur i nærområdet på Langebjerg med hjælp af organisationens lokalkendte turledere.

Vandretræffet fortsætter om fredagen og lørdagen med to-tre ture i forskellige områder på Bornholm. Blandt andet vil Hammerens fyrmester, Niels-Jørn Jensen, fortælle om fyret, som netop i år kan fejre 150 året for første gang at have været tændt som et advarende lys over Østersøen.

Søndag er oprydning og afrejsedag, men først får gæsterne fornøjelsen af at se Rønnes gamle bydel og en tur på Bornholms Theater, som er landets ældste fungerende teater.

HVOR DRØMMER VI OS HEN - ENERGIØEN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm som energiø. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere har bidraget med deres bud i dette tema. Send dine tanker til debat@tidende.dk.
Temaet afsluttes med en debatsalon i Elværket i Rønne tirsdag den 23. maj klokken 16.30.