Sød pris til Kadeau

Sød pris til Kadeau
Nicolai Nørregaard (bagerst) har vundet prisen for årets ret i kategorien "sødt". Arkivfoto: Berit Hvassum
NOTITS | 19. SEP 2023 • 11:58
NOTITS
19. SEP 2023 • 11:58

Køkkenchefen hos Kadeau, Nicolai Nørregaard, har ved Danske Madanmelderes årlige gastronomi-konkurrence vundet prisen for årets ret i kategorien "sødt".

Det skriver TV2 Bornholm.

Der er fem nominerede i hver kategori, og Kadeau-køkkenchefen tog prisen med sin ret, Skaldyrs-is.

"Det lyder mærkeligt, og det er det sådan også – en is med en vidunderlig sødme og et subtilt frisk strejf af hav, men slet, slet ikke ’fisket’. Det hemmelige våben i serveringen er den fuldstændig inddampede muslingefond, vi tidligere har mødt i Kadeaus kammuslingeserveringer i det salte køkken."

"Den inddampede fond har sødme og et inciterende strejf af lakrids, og hvad serveringen måske savner i Instagram-æstetik, det har den i originalitet og velsmag," lyder begrundelsen for kåringen på Danske Madanmelderes facebookside.

– For os kokke er Årets Ret, den prisuddeling, der betyder mest. Det er en anerkendelse af det arbejde, vi laver i løbet af året. Man kan sammenligne det med Bodil-uddelingen. Derfor betyder det meget at være nomineret. Og så at vinde det. Det er prikken over i'et. Så jeg er glad og stolt, siger Nicolai Nørregaard til TV2 Bornholm.

 HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.