Sådan kommer du til og fra weekendens festival

Sådan kommer du til og fra weekendens festival
Pressefoto: Wonderfestiwall
NYHED | ABONNENT | 18. AUG 2022 • 05:30
NYHED | ABONNENT
18. AUG 2022 • 05:30

Der er indsat natbusser alle tre aftener på Wonderfestiwall, så også bornholmerne kan komme sikkert hjem efter festen.

 

I dag og i de kommende dage er øens helt store tilløbsstykke at finde på Slotslyngen. På Wonderfestiwall er der ikke noget hegn, der skal væltes, men bare en stille og rolig opstart fra klokken 10.30, hvor camp og food court åbner for de mange festivalgængere.

Her finder du både almindelig festivalcamp, såvel som en glampingafdeling, hvor der skal være ro fra klokken 23.00.

– De tilrejsende, der vil være helt sikre på nattesøvnen har booket et værelse på et af pensionaterne i Allinge eller Sandvig, fortæller Frederikke Wulff, som er en del af festivalens kommunikationsteam. Men der er endnu en stor gruppe af gæster, der også skal tilgodeses på årets festival. Det er dem, der sover allerbedst - som man kun kan gøre det i sin egen gode seng efter en dag fyldt med oplevelser.

– Vi vil rigtig gerne have alle bornholmere op på Hammeren i weekenden - også dem, der bor på sydsiden. Så vi håber, at folk vil bruge de helt almindelige busser fra BAT til at komme herop, og så har vi selv i samarbejde med et lokalt busfirma indsat natbusser, så man kan komme hjem, fortæller hun.

– Vi vil gerne imødekomme alle bornholmere, som kommer rundt fra hele øen. Det er en del af vores dna.

Derfor er der også en stor gratis parkeringsplads, hvor man kan smide bilen, hvis man kommer lige efter arbejde. Og der skulle gerne være plads til at man kan lade bilen stå hele weekenden og tage bussen hjem, selvom man tog bilen derop.

– For os handler det om at sige "Dont drink and drive". Vi vil gerne give alle mulighed for at få det hele med og drikke øl til de sidste koncerter også, fortæller hun.

Der kommer til at køre tre forskellige natbus-ruter, og de kører både ved midnatstid og umiddelbart efter den sidste koncert, for dem, der skal have det hele med. Udover de byer, der er noteret på ruten bliver det også muligt at hoppe af i de mindre byer, busserne kører forbi. Så skal man bare selv lure, hvilken bus man skal med.

Billetterne kan bookes på forhånd, og det er en god idé at benytte sig af den mulighed, så man kan have ro i sindet med at feste løs, og så holdet bag ved hvor mange, der vil benytte busserne.

– Vi håber, at der er mange, der vil bruge natbusserne. Hvis de bliver udsolgt hurtigt, så håber vi, at vi i samarbejde med Jan Oles Turisttrafik kan få gang i en ekstra bus eller to, så alle kan komme hjem.

Tag bussen – eller cyklen

Udover parkeringspladsen som findes på marken lige før Hammerhavn, så er der også en stor cykelparkering ved Hammershus, som Frederikke Wulff også håber kommer i brug.

– Vi vil rigtig gerne se en masse bornholmere tage cyklen herop, selvom det er en hård tur opad bakken, smiler hun.

Uden at love noget, så regner hun ikke med, at der bliver trafikkaotiske tilstande omkring Hammeren op til weekenden. Der er parkeringsvagter, der sørger for at der ikke bliver fest og farver på parkeringspladsen, og det skulle stadig være muligt at besøge både Hammershus og Opalsøen, for de turister såvel som lokale, der har planlagt en tur derop i weekenden.

– Hammerhus kommer til at være præcis lige så tilgængelig som den altid er, for vi er jo på den anden side af vejen. Men man kan da være heldig at få lidt festivalstemning deroppe, fortæller Frederikke Wulff.

Hun understreger dog, at festen foregår på festivalpladsen og ikke i områderne rundt om. Med den erfaring hun har fra de seneste år, regner hun ikke med, at det bliver et problem.

Der er stadig både dagsbilletter og partoutbilletter i salg til festivalen, som foregår torsdag til lørdag i denne uge.

Drømmer du om at feste med gæster fra fastlandet, så er der stadig billetter til samtlige ruter om torsdagen, mens der kun er plads til Ystad på en enkelt afgang søndag den 21.

 

 

Sådan kører natbusserne

Rute 1: Allinge, Tejn, Rø, Gudhjem, Svaneke, Nexø

Rute 2: Vang, Hasle, Muleby, Rønne, Åkirkeby

Rute 3: Olsker, Klemensker, Nyker og Rønne

Torsdag: kl. 00:30 & kl. 03:15

Fredag: kl. 00:45 & kl. 03.30

Lørdag: kl. 00:15 & kl. 03:30

Busserne kører fra busvendepladsen ved Hammershus Besøgscenter.

Køb din billet til natbusserne på forhånd eller i billetvognen.

Billetterne koster 50 kroner + gebyr.

Hvis du vil se mere specifikke rejsetidspunkter til og fra festivalen om dagen, så tjek rejseplanen.dk.

Den er opdateret med alle BATs afgange.

Kilde: Wonderfestiwall