Politiet er i dialog om salg af eksotiske dyr

Politiet er i dialog om salg af eksotiske dyr
Den 120 centimeter lange kongeboa får måske snart et nyt hjem. Foto: Bornholms Politi
NYHED | ABONNENT | 7. DEC 2022 • 05:30
NYHED | ABONNENT
7. DEC 2022 • 05:30

Politiet taler med med muligere købere af de ekotiske dyr, de satte til salg sidst i november.


For godt to uger siden indrykkede Bornholms Politi en lidt atypisk salgsannonce i Tidende.

Den lød på en kongeboa på 120 centimeter, en syv kilo tung alligatorskildpadde og fire mindre landskildpadder.

– Det er nogle dyr, der er kommet i vores besiddelse i en sag, der handler om, hvorvidt ejeren kan holde dyrene på forsvarlig vis. Og her har vi, med dyrefaglig bistand, vurderet, at det bedste for dyrene ikke er at være hos ejeren. Og så ligger der nogle helt klare regler, vi skal følge, udtalte politidirektør Martin Gravesen til Tidende i forrige uge.

Han fortalte ligeledes, at 'det sker af og til', at politiet sælger dyr.

– Det er en dyreværnsregel, der eksisterer, men det sker måske knap så tit, at det handler om eksotiske dyr. Men det kunne jo ligeså godt være en ko. Vi har da på Bornholm for ikke så længe siden oplevet, at vi har solgt nogle æsler og nogle heste.

De eksotiske dyr har ifølge politiet været opbevaret et ikke angivent sted, og pengene fra et eventuelt salg vil gå til ejeren, når omkostningerne i forbindelse med salget for staten er dækket.

Et par henvendelser

Tidende har løbende været i kontakt med politiet for at få en status på eventuelle henvendelser, men dem har der ikke været mange af.

Faktisk kom de eneste henvendelser i løbet af mandag den 5. december, der ifølge salgsannoncen var sidste frist for henvendelse.

– Vi er i dialog med nogle mulige købere. Vi fik et par henvendelser i løbet af dagen i går (mandag, red.). Nu handler det om at finde ud af, om der er nogen, der kan finde ud af at tage vare på dyrene. Så det er næste skridt. Men det er dejligt, der kom nogle henvendelser, fortæller kommunikationsmedarbejder hos politiet Karoline Keller.

Hvordan vurderer man om det er nogen, der kan tage vare på dyrene?

– Der er nogle regler ifølge dyrevelfærdsloven der gør, at de skal kunne blive varetaget på en forsvarlig måde. Det skal være en vurdering herindefra, at de mennesker, man overdrager dyrene til, har forstand på at tage vare på dem.

Hvem henvendelserne kommer fra, kan politiet ikke komme nærmere. Men der er ikke tale om privatpersoner, fortæller en anden kommunikationsmedarbejder, Henriette Frederiksen, der tilføjer, at henvendelserne drejer sig om alle dyrene.

Men hvad skal de så koste?

– Med hensyn til pris er vi også i dialog. Der er ikke fastsat noget, siger Henriette Frederiksen.

Men der skal betales? Det er ikke sådan, at man kan overtage dem gratis?

– Det er vi i dialog om.

 

Alligatorskildpadden, som Bornholms Politi er i besiddelse af, vejer mellem seks og syv kilo. Foto: Bornholms Politi

 

Mulighed for aflivning

Der er også den mulighed, at dyrene ikke bliver solgt. Og hvad sker der i så fald med dyrene?

– Udover at sælge har man også mulighed for at aflive dyrene, fortæller Karoline Keller og henviser til dyrevelfærdsloven.

– Men der er ikke taget en endegyldig beslutning om, om dyrene skal aflives, da man har mulighed for at afhente dyrene på anden vis, altså måske forære dem væk, hvis vi kan finde nogen, som vi vurderer vil kunne tage vare på dem.

– Første håb er, at nogen ringer, men ellers skal der træffes en endegyldig beslutning om, hvad man så vil gøre.

Tidende har spurgt politiet om, hvor mange personer, de aktivt har rettet henvendelse til, men den henvendelse har de ikke svaret på.