Philip redder julen i Rønne: Der måtte noget overtalelse til

Philip redder julen i Rønne: Der måtte noget overtalelse til
Philip Koefoed Dam har været skovarbejder i 30 år og var med til at fælde juletræet, som splintredes i atomer. Men han fandt et nyt juletræ, og det var han onsdag med til at stille op på Store Torv. Foto: Holger Larsen
NYHED | ABONNENT | 23. NOV 2022 • 15:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
23. NOV 2022 • 15:30

Tidligere skovarbejder fandt et nyt juletræ til Store Torv i Rønne.


– Alt bliver godt, siger en travl Jan Bidstrup, formand for Rønne Handelsstandsforening, da byens store juletræ med to dages forsinkelse er kommet op på Store Torv onsdag middag.

Det har Philip Koefoed Dam sørget for. Det var også ham, der stod for at skulle fælde den kæmpegran, som var udset til at skulle være årets juletræ i Rønne. Det var hos Rønnes sædvanlige juletræsleverandør, Lise og Henrik Bech i Sahara. Men da det frosne træ faldt til jorden, splintredes det som glas.

Det var samtidig det sidste store grantræ hos Lise og Henrik Bech, så Philip Koefoed Dam måtte ringe til Jan Bidstrup med den triste nyhed.

– Vi plejer altid at være i god tid med juletræet. Fredag tager kommunen gaslampen ned, og så bliver juletræet stillet op mandag, hvorefter elektrikerne kan sætte lys på om tirsdagen, så vi er klar i god tid til torsdagens juletræstænding. Nu så jeg for mig, at jeg skulle byde velkommen til juletræstænding uden juletræ, siger Jan Bidstrup.

 


 

Forbindelserne er i orden

– Jan gik lidt i panik, da han hørte om træet, der splintredes, så der ikke var noget at redde. Men jeg sagde til ham, at jeg nok skulle finde et nyt træ. Jeg har arbejdet i skoven i 30 år, og jeg har mange forbindelser, siger Philip Koefoed Dam.

– Det var kommunens skovfoged, der fandt et træ til mig. Men der måtte noget overtalelse til, før vi kunne få lov til at få træet tll Rønne, siger Philip Koefoed Dam.

Rønnes juletræ kommer fra Pedersker Plantage.

Philip Koefoed Dam er efter sine mange år i skoven blevet chauffør hos BHS Logistics, og så har det været nærliggende for BHS at give ham opgaven med at fælde og transportere juletræet til Store Torv i Rønne.

– Det gjorde jeg også sidste år, og det gør jeg nok også næste år. Det kan blive en tradition, siger han.