Nyt job: Provsten flytter til København

Nyt job: Provsten flytter til København
Johannes Gregers Jensen stopper som provst på Bornholm og flytter til København, hvor han skal være sognepræst ved Vor Frue Kirke, provst for Vor Frue-Vesterbro Provsti og domprovst over Københavns Stift. Arkivfoto: Jacob Jepsen
TOPNYHED | RØNNE | ABONNENT | 16. SEP 2022 • 07:55
Henrik Nielsen
Journalist
TOPNYHED | RØNNE | ABONNENT
16. SEP 2022 • 07:55

Provst Johannes Gregers Jensen har fået nyt job fra 1. oktober. Han skal være provst og præst ved Københavns domkirke.


Bornholm må vinke farvel til provst Johannes Gregers Jensen, som også er sognepræst ved Skt. Nicolai Kirke i Rønne. Den 1. oktober tiltræder han stillingen som sognepræst ved Vor Frue Kirke, provst for Vor Frue-Vesterbro Provsti og domprovst over Københavns Stift.

Det fremgår af en meddelelse fra Kirkeministeriet til menighedsrådene i Rønne og i København, som Tidende har fået indsigt i.

"Ved kgl. resolution af 13. september 2022 er sognepræst ved Sankt Nicolai Kirke, provst for Bornholms Provsti i Københavns Stift Johannes Gregers Jensen ansat som sognepræst ved Vor Frue Kirke, provst for Vor Frue-Vesterbro

Provsti og domprovst over Københavns Stift fra den 1. oktober 2022", skriver ministeriet.

Johannes Gregers Jensen afløser Anders Gadegaard.

Det var i Vor Frue Kirke, der blev holdt gudstjeneste i anledning af dronning Margrethes 50 års-regentjubilæum. Johannes Gregers Jensen var på gæstelisten, så han kender den kirke, hvor han nu selv skal være sognepræst.

Fed pegefinger

Johannes Gregers Jensen blev ordineret af biskop Erik Norman Svendsen ved en gudstjeneste i Skt. Nicolai Kirke i Rønne i april 2007. Efter ordinationen skulle Johannes Gregers Jensen fungere som vikarpræst for de bornholmske sogne og med en vis tilknytning til daværende provst Gotfred Larsen, som Johannes Gregers Jensens afløste i 2015.

Mindre end et år senere, i marts 2008, valgte menighedsrådene i Svaneke og Ibsker enstemmigt den dengang 33-årige Johannes Gregers Jensen som ny sognepræst. Han blev valgt blandt 10 ansøgere. Inden ansættelsen havde han vikarieret i kirkerne flere gange, mens præstestillingen havde været ledig.

– Der er en kæmpestor fed pegefinger i evangeliet, som er helt central for mig: Det om at behandle sine medmennesker ordentligt, sagde Johannes Gregers Jensen i et interview i Tidende i forbindelse med ansættelsen i Svaneke og Ibsker.

Vigtig rolle

I november 2015 blev det offentliggjort, at Johannes Gregers Jensen skulle være provst på Bornholm og sognepræst i Skt. Nicolai Kirke i Rønne efter Gotfred Larsen. Endnu en gang tog biskop Erik Norman Svendsen turen til Bornholm for at indsætte den nye provst i stillingen.

Og hvorfor ville han gerne være provst?

– Fordi jeg interesserer mig meget for kirkelivet på Bornholm og for forholdet mellem kultur og kirke, og der tænker jeg, at provstens rolle er vigtig, sagde han, da han var dagens navn i Tidende i forbindelse med udnævnelsen.

Knap syv år bliver det altså til i folkekirkens øverste stilling på Bornholm, inden Johannes Gregers Jensen tager videre til nye opgaver i København.

Den ledige stilling som sognepræst ved Vor Frue Kirke, provst for Vor Frue-Vestbro Provsti og domprovst over Københavns Stift blev slået op slutningen af marts.

Johannes Gregers Jensen har umiddelbart ingen kommentarer til jobskiftet.