Mætte af indtryk i Skarpeskade

Mætte af indtryk i Skarpeskade
Den tidligere højskole og landbrugsejendom Kræmmerhuset imponerede med sine mange planter, fortæller formand Sven-Erik Sørensen fra Nyker Pensionistforening. Eget foto
NOTITS | 28. MAJ 2023 • 17:30
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
28. MAJ 2023 • 17:30

Alle havde en god oplevelse, da Nyker Pensionistforening besøgte Kræmmerhuset i Skarpeskade.


Alt gik op i en højere enhed, da Nyker Pensionistforening besøgte Kræmmerhuset kunsthåndværk og besøgshave i Skarpeskade, der oprindeligt er bygget som en højskole. Flere af de knap 30 deltagere på turen havde været der før, men mente, at der altid er noget at se, og det gav resten af selskabet dem ret i.

– Den smukke, velplejede og meget alsidige have byder på mange små kroge og steder, hvor man kan slå sig ned og nyde freden og roen samt en flot udsigt, fortæller formand Sven-Erik Sørensen fra Nyker Pensionistforening i en pressemeddelelse.

Kræmmerhuset har også været landbrugsejendom, og flere kunne huske at have besøgt den. En enkelt havde ovenikøbet familie blandt de tidligere ejere.

– Alle var tydeligt imponerede over Anina Kofods forvandling af stedet til et lille mekka af skønt kunsthåndværk og en fantastisk have, fortæller Sven-Erik Sørensen.

Kaffen blev nydt udendørs, og derefter gik snakken lystigt om de mange forskellige planter og deres navne.

– En af deltagerne havde en smart app på sin telefon, som kunne bruges til at identificere blomster og buske, så det afklarede mange spørgsmål, fortæller formanden.

Mange benyttede besøget til at købe nogle pyntegenstande til haven eller en vase eller to til stuen, inden selskabet mæt af indtryk begav sig hjemad mod Nyker igen.

– Mon ikke der er flere af deltagerne, der vender tilbage til Kræmmerhuset i løbet af sommeren, det er bestemt et besøg værd, fortæller Sven-Erik Sørensen.


Pensionisterne fra Nyker nød kaffe og kage under åben himmel. Eget fotoHVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?