Josephine Højbjerg: Jeg er enormt bange for stilhed

Josephine Højbjerg: Jeg er enormt bange for stilhed
Josephine Højbjerg. Foto: Henrik Kloch/Viaplay
NYHED | ABONNENT | 7. JUN 2023 • 11:00
Af:
Ritzau
NYHED | ABONNENT
7. JUN 2023 • 11:00

Skuespiller Josephine Højbjerg havde flere bekymringer, da hun sagde ja til Viaplays rejseprogram "The Journey".

Der kan opstå mange bekymringer, når man skal 15 dage til Nepal med fem andre kendisser og et kamerahold.

Det måtte skuespiller Josephine Chavarria Højbjerg, der er med i Viaplays rejseprogram "The Journey", sande, da hun sagde ja til at deltage i programmet.

For hvordan kommer mødet mellem seks forskellige personligheder, som man ikke nødvendigvis har meget at gøre med i hverdagen, til at folde sig ud?

– Jeg er enormt bange for stilhed, når jeg er sammen med andre mennesker. Akavet stilhed er bare det værste – det er så slemt, mener den 20-årige skuespiller.

– Men jeg ville også gerne udfordre mig selv fysisk og mentalt – og møde mennesker, som jeg ikke var kommet tæt på ellers.

Skuespilleren, der blandt andet er kendt for sin rolle som nissepigen Tinka i TV 2's julekalendertrilogi, blev færdig på gymnasiet sidste sommer og så derfor også turen lidt som den klassiske backpackertur, nogle unge tager på i deres sabbatår.

Som udsendelserne skrider frem skal deltagerne blandt andet prøve kræfter med bjerg- og junglevandring samt opleve, hvad Nepals hovedstad, Kathmandu, har at byde på.

Undervejs forduftede Josephine Chavarria Højbjergs nervøsitet sig også.

– I Nepal gav jeg mig selv lov til at være i frygten for stilhed en gang i mellem, fortæller hun.

– I junglen skulle vi eksempelvis være meget stille, for at dyrene ikke løb væk. Her lærte jeg meget om, at man gennem stilhed også kan lære meget om andre. Og det tager jeg helt sikkert med mig.

Med på rejsen er foruden Josephine Højbjerg også tidligere Vild med dans-vært Christiane Schaumburg-Müller Åxman, journalist og tv- og radiovært Anders Lund Madsen, fodboldikon Stig Tøfting samt skuespillerne Dulfi Al-Jabouri og Søs Egelind.

Ud af den flok er det ingen hemmelighed, at den unge skuespiller med sine 20 år er den absolut yngste i programmets kendisflok.

– Før jeg tog af sted var det klart en stor bekymring, at jeg ville falde ud fra gruppen, fordi mange af de snakke, man jo har, går på livserfaring. Og det var jeg nervøs for falde igennem på – på grund af min alder.

– Og så var jeg nervøs for, om jeg kunne åbne mig ordentligt over for de andre. For med de dybere lag går der lige lidt længere tid. Men jeg har helt klart fået bedre indsigt i, hvordan det fungerer at lære andre mennesker at kende ordentligt, fortæller hun.

Det har ikke kun været på Nepal-turen, at Josephine Chavarria Højbjerg mærker maven vende sig af nervøsitet.

Det gør hun også i en skuespildisciplin, som hun har udøvet i mange år.

– Jeg er så nervøs inden casting, og jeg finder mig nok aldrig til rette i tiden op til, siger hun.

Hun var blot otte år gammel, da hun første gang var til casting, så hun har gjort det en del gange efterhånden.

– Men det er jo også, fordi det er så vigtigt for mig, og man vil jo virkelig gerne have jobbet – og når jeg så endelig er i gang, er jeg helt på og klar, lyder det fra Josephine Chavarria Højbjerg.

 

 

Fakta

Josephine Chavarria Højbjerg blev født i januar i 2003 på Bornholm.

Hun var til sin første casting som otteårig.

Hun har blandt andet medvirket i ungdomsserien "Pendlerkids", spillefilmen "Hacker" og som nissepigen Tinka i DR's tre julekalendere "Tinkas juleeventyr", "Tinka og Kongespillet" og "Tinka og Sjælens spejl".