Jimmi får besøg af L.O.C: 'Jeg spurgte ikke engang, hvad det kostede'

Jimmi får besøg af L.O.C: 'Jeg spurgte ikke engang, hvad det kostede'
Arkivfoto: Joan Øhrstrøm
NYHED | ABONNENT | 12. SEP 2023 • 05:30
NYHED | ABONNENT
12. SEP 2023 • 05:30

Med kun 450 billetter til salg til en koncert med en af landets legender indenfor sin genre ved Jimmi Persson godt, at det bliver svært at tjene penge på.

– Jeg regner ikke med, at jeg kan gå ud og købe mig selv en ekstra julegave efter en koncert med L.O.C, fortæller Jimmi Persson ærligt, da Tidende ringer for at høre lidt mere om Palæens efterårsprogram, som umiddelbart ser ud til at have taget et step op i både pris og alderen på målgruppen.

Første punkt på sæsonens program er nemlig den 44-årige rapper med det borgerlige navn Liam O'Connor som for alvor slog igennem i starten af nullerne. Han har ikke spillet på en natklub siden 2014, og det i sig selv gør besøget til noget af en bedrift, hvis man spørger en af hans store bornholmske fans.

– Jeg har prøvet at spørge hans manager et par gange før, men jeg har ikke fået svar på det, fortæller Jimmi Persson.

De seneste år har dog budt på flere etablerede navne på diskoteket i Rønne, og hvor man mange andre steder i landet kan dukke op fem minutter før en optræden, så plejer de kunstnere, der skal optræde på Palæen, gerne at ankomme med fly eller færge i god tid.

– Så henter jeg dem i lufthavnen og installerer dem på et hotel, jeg har sørget for. Jeg tager måske med ud og spiser, og sørger for, at de har det godt. I starten tænkte jeg, at det tog lidt lang tid, men det er hyggeligt, og så har jeg lært nogle af dem at kende, forklarer han.

Og det er da også gennem de kunstnere, der har optrådt på Palæen de seneste år og haft en god oplevelse med det, der har talt stedet op til deres kolleger i musikbranchen i en sådan grad, at L.O.C altså en skønne dag vendte tilbage og var klar på at spille.

– Lige så snart jeg blev kontaktet og spurgt, om jeg virkelig var villig til at tage L.O.C på Palæen, sagde jeg bare 'ja - det gør jeg!'

– Jeg spurgte ikke engang, hvad det kostede. Det siger man ikke nej tak til, for det er også meget på det personlige plan. Jeg vil gerne have den i bogen, og så vil jeg gerne give lidt penge for, at den kommer i hus. Det gør mig ikke noget.

Sommerfugle i maven

Han kan mærke sommerfuglene baske lidt med vingerne, når han tænker på, at han formentlig skal ud og hente sit teenageidol i lufthavnen og følge ham op på scenen - og hvem ved, måske endda hænge lidt ud med ham i mellemtiden.

– For mig er det specielt, fordi jeg er vokset op med hans musik, jeg er kæmpe fan og har været det hele livet, så det gør da lidt, at nu skal jeg være sammen med L.O.C en hel aften og nat. Det kommer til at give sommerfugle i maven.

Han er ikke vant til at være decideret fan af de musikere, han henter og bringer. Hans mor, som ejer hotellet, hvor artisterne plejer at bo, har da også allerede luftet sine planer om at fortælle om barndomsværelset, der var plastret til med plakater og autografer fra netop L.O.C.

– Det ved jeg nu ikke, om hun behøver, men hun synes, at det ville være mægtig sjovt at fortælle videre.

Der er flere af de faste DJ's, der har foreslået, at man skulle holde koncerten med L.O.C et større sted, så der er plads til flere i publikum, og så koncerten måske nemmere kunne tjene sig hjem - måske i Rønne Hallen.

– Men det er bare ikke min mission. Min mission er, at L.O.C skal sige, at det var pissefedt at spille på Palæen, og det kunne han godt tænke sig igen en anden gang, eller at han fortæller sine kolleger, at det var en god fest på Palæcaféen på Bornholm.

– Så det skal være for Palæens renommé; at man åbner op for mere ved at booke en kunstner som L.O.C, forklarer han.

Åbnede døre

Så snart aftalen med rapperen var lukket og offentliggjort, begyndte der da også stille og roligt at tikke mails ind i indbakken fra andre bookere, som pludselig fik øje på en gammel mail fra Palæen, de aldrig havde fået konverteret til en aftale.

– Det har bare åbnet nogle døre. Når man lægger sådan en begivenhed op; at L.O.C spiller, så kan man også få nogle af de andre store. Jeg har eksempelvis også forsøgt at få en aftale i hus med Tessa i et års tid, men det blev aldrig rigtig til noget.

Men den rapkæftede unge kvinde fra Vestegnen er nu endnu et af efterårets store scoop. Hun spiller heller ikke rigtig clubshows mere, men pludselig kunne de på Palæen nærmest bare vælge en dag, fortæller Jimmi Persson vantro.

– Det er åbenbart ikke alle, der kan få L.O.C ud at spille, så det har helt klart åbnet nogle døre til nogle større navne. Så selvom det egentlig mest var fra mit eget hjerte, da jeg sagde ja, så kan jeg se efterfølgende, at det er godt for Palæens fremtid.

Han er stolt af, at Palæen er blevet et sted, hvor mange kunstnere har spillet for den yngre generation og et sted som folk i musikbranchen anbefaler til hinanden, og selvom det har taget noget tid, så oplever han, at spillestedet stille og roligt bliver mere etableret og accepteret.

– Jeg kan godt mærke, at det er blevet lettere for mig at spørge. Før skulle jeg altid forklare en hel masse, men nu kender folk oftere nogen, der har været her og spille, og så har de har hørt om det, så det er helt klart blevet nemmere.

Anderledes aftener

Jimmi Persson drømmer om, at Palæen i fremtiden kan bevæge sig mere i retning af et spillested. Ikke fordi det ikke skal fortsætte med at være et diskotek, men fordi han selv har lyst til, at der også kan være en anden slags aftener.

– Det er nok bare i takt med, at jeg bliver ældre, så vil jeg også gerne have, at der skal være nogle anderledes aftener for mig selv, så jeg prøver at fange nogle kunstnere, som åbner op for et bredere publikum, forklarer han.

Han er glad for de unge, for de kulørte lamper og for diskoteket, men på sigt vil han gerne have at flere forskellige aldersgrupper kommer indenfor.

Og når han kigger på billetsalget til den kommende koncert, så er han på rette vej, for det er nemlig primært de 30- til 40-årige, der har købt billet til koncerten den 29. september.

– Men der er også ni mennesker i kategorien 55+, der har købt billet, fortæller han begejstret.

Hvis efterårets koncerter, som udover de tidligere nævnte blandt andet også tæller Gobs, Kidd og Branco, går godt og sælger billetter, så står Jimmi Persson gerne klar med flere koncerter af samme kaliber på den anden side af jul.

– Der skal selvfølgelig være en god økonomi i det også. Det nytter ikke noget, at det hver gang er noget, jeg gør for min egen skyld, fordi jeg synes, det er sjovt.

Han tænker dog heller ikke Palæen som noget, han skal leve af. Men vedligehold, nyt udstyr og selvfølgelig live-satsningerne stiller krav til en god likviditet.

– Vi kan ikke ligge på den lade side og sige, at nu går det godt, og så kan vi bare malke forretningen, for den skal virkelig plejes og holdes ved lige, forklarer han.

Selvom diskoteket kun holder åbent fredag og lørdag, så bliver den hurtigt meget slidt indvendig.

– Men så længe vi kan holde det pænt og festerne er en succes, så bliver vi ved med at booke i denne her størrelsesorden. Og hvis der bliver udsolgt til samtlige koncerter i efteråret, så kan vi også finde på at booke endnu større navne, hvis vi kan få lov til det. Vi skal hele tiden forbedre det - det er det vigtigste for mig!