– Jeg var den første med Svaneke-øl i København. Det måtte man ellers ikke på det tidspunkt for Carlsberg, men der var en chef, der var bornholmer, og han gav lov til at få tre af deres haner, fortæller Vicki Larsen.
Hun har drevet Sørens Værtshus i over 20 år, og selvom der har været nogle ændringer hist og her, så synes hun ikke, stedet har forandret sig synderligt meget.
– Dem fra min årgang, der kommer her måske en gang om året, siger, ’ej, der er ikke noget, der har forandret sig, og der bliver spillet samme musik’. Men det tænker jeg også, folk godt kan lide, siger hun og tilføjer, at netop musikken er en vigtig del af Sørens Værtshus' dna.
– I 90'erne kørte vi med livemusik i kælderen, og det var en kæmpe succes dengang. Men på et tidspunkt begyndte folk at komme senere og senere, når musikken var slut, så vi tog det væk. Så nu er det en musikboks, forklarer hun og tilføjer, at der blandt hendes 20 ansatte kun er to andre end hende, der er oplært i at styre og udvælge den nøje kuraterede playliste, som hverken indeholder techno eller hård rock, men mere easy-going musik man kan synge med på, som hun selv beskriver det.
– Det betyder virkelig meget. Det gjorde det ikke dengang, for der var vi lidt alene med det her segment, men nu er der kommet steder som Heidis Bier Bar og Proud Mary, som rammer de samme mennesker som os. Vi er ikke så sikre om natten, som vi var i gamle dage. Hvis du spiller fem dårlige numre, så går folk bare videre til det næste sted, forklarer hun.