Derfor var der ingen pride i Rønne

Derfor var der ingen pride i Rønne
Anja Svart Kofoed og hendes nabo, Trine Dannemann Larsen, havde sidste år fundet det regnbuefarvede flag frem. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 15. AUG 2022 • 05:30
NYHED | RØNNE | ABONNENT
15. AUG 2022 • 05:30

Det tyder ikke på, at Rønne pride, som fandt sted sidste år, bliver en tradition.

Lørdag tog Copenhagen Pride fat på den årligt tilbagevendende LGBT+ og menneskerettighedsfestival, og sidste år fandt der også for første gang en markering sted i Rønne.

Umiddelbart tyder det dog ikke på, at der bliver tale om en tradition, eftersom sådan nogle defineres ved deres repetitive karakter.

Uden gentagelse, ingen tradition – og i år blev det regnbuefarvede flag ikke fundet frem i Rønne, i hvert fald ikke under organiserede former.

Det var de to naboer Anja Svart Kofod og Trine Dannemann Larsen, der sidste år hængte et stort regnbueflag i gavlvinduet ved den lille plads i Møllegade i Rønne, hvor gaden møder Rolighedsgade og Nørregade, og hvor de to også satte små regnbueflag op i blomsterudsmykningen sammen med små dannebrogsflag.

Der på pladsen kunne deltagerne i Rønne Pride markere deres glade budskab om at hylde mangfoldigheden og markere rettigheder og anerkendelse til LGBT+-personer.

Men i år konstaterer Anja Svart Kofod, at hun syntes, at fremmødet sidste år var for spinkelt.

– Jeg synes ikke, vi var nok, siger hun til Tidende.

– Efterfølgende forsøgte jeg at samle en gruppe mennesker for at se, om vi skulle lave en forening og føre tiltaget videre. Det var der mange diskussioner om, og så tænkte jeg, at dét gad jeg altså ikke bruge tid på.

Så første gang blev også sidste gang?

– Umiddelbart ja. Jeg fik trommet 12 mennesker sammen sidste år, og det, synes jeg, er for få. Og man skal faktisk også søge kommunen om tilladelse til at bruge en plads på den måde, og det skulle vi så have søgt om for to måneder siden, siger Anja Svart Kofod.

Er arrangementet nu lagt helt i graven fra din side, eller kunne du finde på at forsøge at lave noget igen næste år?

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?