Bornholmsk moské tæt på at blive til virkelighed

Bornholmsk moské tæt på at blive til virkelighed
NYHED | ABONNENT | 13. FEB 2024 • 15:30
NYHED | ABONNENT
13. FEB 2024 • 15:30

Bornholms nye moské er rykket endnu et skridt nærmere. Det skriver Det Islamiske Fællesskab på Bornholm, der nu har fundet en egnet ejendom til moskéen.

Bornholms nye moské kan være lige på trapperne.

I hvert fald hvis man skal tro Det Islamiske Fællesskab på Bornholm (DIF Bornholm), der i et opslag på Facebook har givet seneste opdatering på fællesskabets projekt om at etablere en moské på Bornholm.

"Da der stadig er en del følsomt papirarbejde, der skal være helt på plads, så har bestyrelsen besluttet at vente lidt med at dele detaljerne omkring dét, der sker lige nu. Men dét vi dog allerede nu kan afsløre er, at vi efter over et års intensiv søgen er nået langt i forhold til at finde en egnet ejendom til Bornholms nye moské," lyder det blandt andet i opslaget.

Stor indsamling

DIF Bornholm startede tilbage i marts 2021 en indsamling, der skulle rejse penge til at realisere målet om en ny moské, og for godt et år siden nåede man i mål efter at have indsamlet over 1,2 millioner kroner.

– Vi har kæmpet i snart to år for at nå til, hvor vi er i dag, og det er takket være den store generøsitet, som der er blevet vist os over hele landet. Der er også en del ikke-muslimer, der har bakket op om projektet, hvilket vi synes er meget smukt. Det er vi faktisk ekstra taknemmelige for, sagde talsperson for Det Islamiske Fællesskab på Bornholm, Mujahed Sebastian, sidste år til Tidende.

I samme forbindelse fortalte han, at man havde droppet den oprindelige plan om selv at bygge en rundmoské, hvilket der ellers blev lagt op til, da indsamlingen gik i gang. I stedet ville man se på mulighederne for at købe et sted - helst i Rønne-området - hvor den nye moské kan etableres.

– Et af de vigtigste kriterier i forhold til en moské er, at man skal kunne vaske sig, det der hedder wudu, før man beder. Det er vigtigt for os, at vi kan give mulighed for det. Derudover er det selvfølgelig vigtigt, at vi har nogle åbne arealer indenfor, hvor man kan stå på række og bede. Og så vil vi meget gerne have noget plads udenfor, en have eller lignende, som vi kan bruge om sommeren, forklarede Mujahed Sebastian, der også satte ord på, hvorfor det er vigtigt med en moské på Bornholm, samt hvad man håber på at opnå - også hos ikke-muslimer.

– De lokale har været nødt til at finde andre løsninger i den periode, hvor man måske har været nødt til at bede udenfor, når det har været vejr til det. Så der er nok mange, der glæder sig til, at vi endelig kan samles et sted, hvor vejret ikke skal være det afgørende. Vi glæder os til, at vi kan give tilbage, når vi åbner og inviterer folk ind. Vi vil ikke være et lukket samfund eller en forening, der kun har en bygning til bøn. Vi vil også gerne invitere ikke-muslimer, som måske slet ikke har en tro, til at have en samtale, lød det fra Mujahed Sebastian.

Lokation kendes ikke

I opslaget på Facebook kan man se et billede af talspersonen sammen med nogle af arkitekterne fra fællesskabets internationale frivilligt team.

Her er de i fuld gang med den kreative idéudvikling, skriver DIF Bornholm.

Det fremgår endnu ikke, hvor man planlægger at etablere den nye moské, og i et svar på Facebook skriver DIF Bornholm:

"Vi er glade for interesse, men kan desværre ikke afsløre mere lige nu, vi vender tilbage inden for kort tid med mere".

Tidende har tirsdag forsøgt at få en uddybende kommentar fra Mujahed Sebastian, der ikke kan sige meget mere, end det foreningen skriver på Facebook.

– Vi ved sandsynligvis mere inden for en til to måneder, oplyser talspersonen.

Det Islamiske Fællesskab på Bornholm

Har eksisteret siden september 2020.

Foreningens overordnede formål er at varetage bornholmske muslimers behov for et samlingssted. Foreningen forventer i fremtiden at kunne tilbyde:

  • Fredagsbøn
  • Undervisning i arabisk, Koranen og basal islamisk viden.
  • Forkyndelse (da’wah) til dem, der er interesserede i islam
  • Aktiviteter rettet både muslimer og ikke-muslimer
  • Folkeoplysning, herunder foredrag på skoler, gymnasier, foreninger etc.

    Kilde: Det Islamiske Fællesskab på Bornholm


Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT